EN

Vlasy se vrací

Petr Tureček


Experimentální text s prvky surrealismu, postmoderny, dokumentu a nákupního seznamu o vlasech, které se po vynuceném ostříhání vrací zpět na hlavu, kde vyrostly.
Ludvík je celkem normální desetiletý kluk, který má na světě ze všeho nejraději svoje dlouhé vlasy. Právě kvůli nim se dostane do konfliktu s učitelkou angličtiny, Přeučenou Ruštinářkou. On je totiž tak trochu spratek. Svou kštici všelijak využívá, aby učitelku naštval. Jednoho dne to ale přežene a mazaná kantorka zosnuje pomstu. Nasadí Ludvíkovi do vlasů vši, s nimiž jeho rodiče marně bojují.

Detailní informace

Ilustrátor Štěpán Dančo
Jazyk čeština
Počet stran 85
EAN 9788075580207
Datum vydání 03.11.2017
Věk od 10
Formát 200x200 mm
Nakladatelství Meander
Hmotnost 0,379
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

"Ludvík je celkem normální desetiletý kluk, který má na světě ze všeho nejraději svoje dlouhé vlasy. Právě kvůli nim se dostane do konfliktu s učitelkou angličtiny, Přeučenou Ruštinářkou. On je totiž tak trochu spratek. Svou kštici všelijak využívá, aby učitelku naštval. Jednoho dne to ale přežene a mazaná kantorka zosnuje pomstu. Nasadí Ludvíkovi do vlasů vši, s nimiž jeho rodiče marně bojují.

Problém vyřeší až nůžky. Vlasy musí pryč – šmik a šmik a zmizí jedním spláchnutím v záchodu. Ale tím to nekončí, naopak vše začíná. Vlasy se ocitnou na břehu neznámého moře… A jejich putování zpátky domů může začít. Ludvík je přece potřebuje! Cestou vlasy potkávají různé bytosti v nouzi a ochotně jim pomáhají. Rybářovi upletou vlasový vlasec, Malíři zas věnují pár svých druhů na výrobu štětce a Meteorologovi poslouží jako součástka do vlhkoměru. Zbylé vlasy pak putují dál a dál… až dojdou na konec světa. To se musely s Ludvíkem minout! Bezradné vlasy zavolají své přátele a společně vymyslí jiný, ovšem o mnoho nebezpečnější způsob, jak se k Ludvíkovi dostat. Podaří se jim najít svého Ludvíka?

Evoluční biolog, zpěvák a kytarista Petr Tureček vytvořil experimentální text s prvky surrealismu, postmoderny, dokumentu a nákupního seznamu o vlasech, které se po vynuceném ostříhání vrací zpět na hlavu, kde vyrostly.

"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM