EN

Zázraky jsou logické

Kateřina Cajthamlová, Lucie Šilhová


Otevřený rozhovor se známou lékařkou o všech etapách lidského života
Lékařka a psychoterapeutka Kateřina Cajthamlová dává v temperamentním rozhovoru s novinářkou Lucií Šilhovou nahlédnout hlouběji do svého soukromí. Od osobních témat plynule přechází k otázkám výchovy, zdraví, hubnutí i stárnutí, s nimiž se každodenně setkává ve své praxi. Existuje vůbec něco jako komplexní návod na spokojený život? Kateřina Cajthamlová dokazuje, že sestavit si ho může každý z nás – a mluví o tom s nadsázkou i nevídaným přehledem.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 208
EAN 9788076015012
Datum vydání 13.09.2021
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Rozhovory
Hmotnost 0,373
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Lékařka a psychoterapeutka Kateřina Cajthamlová dává v temperamentním rozhovoru s novinářkou Lucií Šilhovou nahlednout hlouběji do svého soukromí. Od osobních témat plynule přechází k otázkám výchovy, zdraví, hubnutí i stárnutí, s nimiž se každodenně setkává ve své praxi. Jak vychovat děti ve světě plném návodů na výchovu. Jak čelit nereálným obrazům virtuální reality. Kde brát jistotu v nejisté době. Proč by si ženy měly hýčkat svou ženskost. Jak budovat sebeúctu ve společnosti bez úcty. A jak stárnout ve světě vzývajícím mládí. V knize najdete komplexní návod na život vyzkoušený na vlastní kůži a popsaný s humorným nadhledem a nevídaným přehledem.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Kateřina Cajthamlová

Kateřina Cajthamlová

Vystudovala 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy. Po sametové revoluci si otevřela nestátní zdravotnické zařízení a věnovala se hlavně interně a léčení cizinců. Kromě toho též přednášela. Později se objevila v televizi Prima jako tvář pořadu Jste to, co jíte. V České televizi moderovala pořad DoktorKA. V současné době se věnuje hlavně psychoterapii, občas poradí lidem s hubnutím. Především ale přednáší: pro Českou lékařskou komoru, pro Management osobního rozvoje pražské Vysoké školy ekonomické, pro farmaceutické firmy a mnoho dalších odborných i laických subjektů. S Patrikem Rozehnalem natáčí každý týden rozhlasový pořad Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou. Je spoluautorkou knížek Čtěte pohádky, čtěte mezi řádky (s Jitkou Hinkovou) a Nebezpečný svět kalorií očima tří lékařů (s prof. Rajko Dolečkem a doc. Leošem Středou). Její samostatná kniha Abeceda moderního rodiče vyšla v nakladatelství Vyšehrad v roce 2017. 
Zobrazit profil autora

Lucie Šilhová

Lucie Šilhová

Lucie Šilhová je novinářka a prozaička, od profesních začátků se kromě ryze ženských témat věnuje také medicíně, psychologii a životnímu stylu vůbec. Psala pro lifestylové magazíny Elle, Marianne a Cosmopolitan, vedla časopis Puls a přílohu Ona Dnes deníku MF Dnes. V současné době vede přílohu Styl pro ženy v deníku Právo a nadále se věnuje popularizaci medicíny. Roku 2006 jí vyšla kniha Matkou ve vyšším věku, kterou napsala s gynekoložkou Janou Stejskalovou. V roce 2019 slavila úspěch fejetonovou sbírkou Beru to sebe, na niž navázala titulem Svedu to tebe. S lékařkou Kateřinou Cajthamlovou vedla knižní rozhovor Zázraky jsou logické. Její poslední kniha Sukničkářky je souborem psychologických povídek ze života současných žen.
Zobrazit profil autora

Recenze

literarky.cz - Kateřina Cajthalmová: Na medicínu ...

...„Původně měla být na přání maminky, architektkou, ale stala se lékařkou, začínala jako internistka a již několik let se specializuje na psychosomatické choroby."...

prozeny.cz - Kateřina Cajthamlová: Peníze, nebo život

...„Proslavily ji televizní pořady a knihy o výživě a výchově. Ona sama za své poslání považuje naslouchat příběhům a pomáhat pacientům, aby bylo lépe."...
NAPIŠTE NÁM