EN

Česko versus budoucnost

Naše dnešní krize a jak z ní ven

David Klimeš


Uznávaný novinář David Klimeš pojmenovává v aktuální a potřebné knize některé z nejzávažnějších problémů dnešního Česka. Čtivě napsanou knihu doplňují doslovy osmi předních českých ekonomů, sociologů a dalších osobností.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 248
EAN 9788076013339
Datum vydání 28.09.2020
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,362
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Novinář David Klimeš přináší ve velmi aktuální knize přehled některých z těch nejakutnějších problémů, jimž dnes čelí Česká republika. Situaci přirovnává k předčasné krizi středního věku, která se projevuje nespokojeností, nejistotou a neřešením příčin problémů. Výsledkem je „zaseklý stát“ bez silných sdílených hodnot, který nedokáže řešit některé nejnaléhavější úkoly. K nim patří například exekuce a dluhová past, do které padá stále větší procento obyvatel Česka, nebo důchodová reforma, kterou se stále nepodařilo prosadit. Tyto a další palčivé problémy autor rozebírá na základě aktuálních dat, ale nechybí ani srovnání s masarykovským postojem k „naší nynější krizi“. Text doplňují diskusní příspěvky dalších renomovaných autorů jako jsou Danuše Nerudová, Daniel Münich, Daniel Prokop či Tomáš Němeček.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
David Klimeš

David Klimeš

David Klimeš, PhD. (* 1982) je český novinář, držitel prestižní ceny Karla Havlíčka Borovského. Vystudoval žurnalistiku a mediální studia na Fakultě sociálních věd a historii na Filozofické fakultě UK. Na FSV UK vyučuje komunikaci, marketing, komentář a ekono¬miku. Působil v deníku E15 a Hospodářských novi¬nách, byl analytikem týdeníku Ekonom, momentálně je komentátorem serveru Aktuálně.cz a ČRo Plus. Je autorem knižního rozhovoru se Šimonem Pánkem Aby dobro neškodilo (2015) a publikace Jak probudit Česko (2017).
Zobrazit profil autora

Recenze

ČR Plus - David Klimeš: Česko versus budoucnost

... „Nelítostná analýza nejvážnějších společenských problémů, které se v plné míře projeví v následujících letech. " ...
NAPIŠTE NÁM