EN

Terorista

Mikuláš Pešta


Román s rysy thrilleru a detektivního románu vypráví příběh mladého muže sympatizujícího s extrémní pravicí v současné České republice, který má plán, jak skoncovat s vlivem liberálů a levicových neziskovek.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr detektivka
Jazyk čeština
Počet stran 216
EAN 9788076014305
Datum vydání 19.04.2021
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,256
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Terorista vypráví příběh mladého muže sympatizujícího s extrémní pravicí v současné České republice. Hlavní anti-hrdina je frustrován stavem společnosti a tím, co vnímá jako úpadek civilizace pod taktovkou levicových liberálů a neziskových organizací. Pod vlivem svého politického guru se rozhodne osobně angažovat v boji a vypracuje důmyslný dlouhodobý plán. Hodlá vstoupit do jedné z významných neziskovek, kterou vnímá jako původce zla, získat si důvěru ostatních členů, a nakonec jménem oné neziskovky vykonat teroristický útok. Hodlá tím vyburcovat společnost a poukázat na domnělá nebezpečí levicového aktivismu. Kniha využívá autorovy znalosti prostředí politického extremismu. Jak se děj hýbe kupředu a hlavní postava se blíží k vykonání atentátu, příběh získává rysy thrilleru a detektivního románu – ovšem z pohledu zločince.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Mikuláš Pešta

Mikuláš Pešta

Mikuláš Pešta (*1988) je historik přednášející dějiny dvacátého století na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Těžištěm jeho badatelského zájmu je politické násilí v poválečném světě, dějiny studené války a československé vazby k zemím třetího světa. Je autorem odborné monografie a řady dalších studií ve vědeckých časopisech a kapitol v kolektivních monografiích a sbornících. Ze své odbornosti čerpá i při psaní prózy. Napsal několik scénářů k amatérským filmům (např. Prach a broky), je spoluautorem řady dramatických interaktivních her a autorem divadelních vystoupení a skečů.
Zobrazit profil autora

Recenze

kultura21.cz - Teroristou snadno a rychle

„Terorista je velmi zajímavý literární počin, kde se čtenář nestačí divit. To, co zpočátku vypadá jako nevinné tlachání mladých u piva dostává později velmi výrazné obrysy a mění se v nepěknou trestnou činnost..."
NAPIŠTE NÁM