EN

Královna děsu aneb Panická porucha

Radkin Honzák, Agáta Pilátová, Aleš Cibulka


Panika není slabost – je to nemoc a dá se léčit
Panická porucha přichází bez výstrahy a postihuje lidi různých povah i profesí, kteří ji zprvu považují za příznak jiných chorob. Jak se dá tato nemoc duše léčit? Co způsobuje panické ataky? A jak se žije s neustálou hrozbou, že vás zachvátí nepředstavitelný strach a úzkosti? O tom vypovídají renomovaný psychiatr Radkin Honzák a známé osobnosti s touto diagnózou, které si k rozhovoru přizvali publicisté Agáta Pilátová a Aleš Cibulka.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Sabina Chalupová
Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Řada Destigma
Počet stran 208
EAN 9788076013575
Datum vydání 26.10.2020
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,418
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Cílem ediční řady „Destigma“ je změnit pohled na psychické problémy, jako je např. syndrom vyhoření, deprese, různé typy závislostí či poruchy příjmu potravy. Druhý svazek nazvaný Královna děsu je věnován panické poruše – diagnóze obvyklejší, než by se mohlo na první pohled zdát. Často navazuje na syndrom vyhoření, nebo se s ním prolíná. O panickému tématu pojednává ve svém textu a v komentářích ke konkrétním příběhům zkušený psychiatr Radkin Honzák. Agáta Pilátová a Aleš Cibulka vyzpovídali populární osobnosti -- Petru Kruntorádovou, Věru Martinovou, Ivu Pazderkovou, Pavla Ráže a Petru Špalkovou -- které vyprávějí o své zkušenosti s touto diagnózou. Knihu uzavírá aktuální úvaha dr. Honzáka „Panika v čase koronaviru“.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Destigma"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radkin Honzák

Radkin Honzák

Radkin Honzák vedl deset let Oddělení lékařské psychologie, psychoterapie a psychosomatiky 1. lékařské fakulty UK, dodnes pracuje v IKEM v ambulanci a v transplantačním programu. Ve Vyšehradu vyšla v několika vydáních jeho kniha Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření, ohromný úspěch zaznamenal knižní rozhovor s Renatou Červenkovou Všichni žijem’ v blázinci a Psychosomatická prvouka. K aktuálním otázkám se Radkin Honzák trefně vyjadřuje na blogu na www.aktualne.cz.
Zobrazit profil autora

Agáta Pilátová

Agáta Pilátová

Agáta Pilátová (* 1938) je publicistka, píše články z oblasti kultury, filmové a literární recenze, rozhovory s umělci. Po roce 1989 vedla kulturní rubriku v deníku a byla šéfredaktorkou kulturního časopisu. Editovala několik desítek knižních publikací, na některých se podílela i autorsky. Připravuje též tematické výstavy a kulturní pořady.
Zobrazit profil autora

Aleš Cibulka

Aleš Cibulka

Aleš Cibulka (* 1977) je televizní a rozhlasový moderátor. V roce 2016 se stal v anketě Týtý třetím nejoblíbenějším průvodcem zábavných pořadů. Patnáct let působil v České televizi, pět let pak v TV Barrandov. Od roku 2000 moderuje na vlnách Českého rozhlasu Dvojka (talk show Tobogan). Každý rok vychází Cibulkův kalendář pro pamětníky, už čtvrtého dílu se dočkala jeho publikace Černobílé idoly, knih o Nataše Gollové se prodalo více než 180 000 kusů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM