EN

Co nevíte o železnici

Josef Schrötter


Informace, rekordy, zajímavosti - od železničního pravěku až po současnost. To vše doplněné nádhernými ilustracemi.
Železnice je svět plný zajímavostí, jedinečných technických řešení, rekordů, kuriozit a někdy i nešťastných náhod a neštěstí. Nová publikace mapuje vývoj železnice se zaměřením na ona pověstná „nej“ – např. které společnosti začaly stavět první tratě na našem území, kdy se objevila první jízdenka, který stát má nejvíce elektrizovaných tratí a mnohé další. Kniha však není pouhým seznamem zajímavostí, naopak. Jasnou a zajímavou formou představuje světovou železnici takovou, jaká byla a jak ji známe dnes.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Bohuslav Fultner
Jazyk čeština
Počet stran 144
EAN 9788026433583
Datum vydání 09.11.2020
Věk od 14
Formát 210x285 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,824
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Železnice je svět plný zajímavostí, jedinečných technických řešení, rekordů, kuriozit a někdy i nešťastných náhod a neštěstí. Nová publikace z pera Josefa Schröttera mapuje vývoj železnice se zaměřením na ona pověstná „nej“ – např. které společnosti začaly stavět první tratě na našem území, kdy se objevila první jízdenka, který stát má nejvíce elektrizovaných tratí, který vlak je nejrychlejší nebo jaká je nejvýše položená stanice na světě. Kniha však ani v nejmenším není pouhým seznamem zajímavostí, naopak. Jasnou a zajímavou formou představuje světovou železnici takovou jaká byla a jaká je nyní. Vše opět podtrhují krásné ilustrace Bohuslava Fultnera.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Josef Schrötter

Josef Schrötter

Vyučil se elektromechanikem sdělovacích a zabezpečovacích zařízení. Pracoval v řadě profesí v železničním provozu ve Střední dráze, posléze vystudoval při zaměstnání Střední průmyslovou školu a Vysokou školu dopravní v Žilině v oboru sdělovací a zabezpečovací technika v dopravě a Bankovní institut – Vysoká škola. Pracoval na Federálním ministerstvu dopravy, na Ústředním ředitelství ČSD, na Generálním ředitelství ČD a na Ředitelství AŽD Praha. Historie železnic je jednou z oblastí jeho zájmu. Je členem Odborového sdružení železničářů (OSŽ) a v Evropském zájmovém sdružení železničářů FISAIC patří ke skupině literátů a výtvarníků. Ve volných chvílích také maluje. Od mládí se věnuje psaní a publikoval již stovky článků v různých periodikách. Napsal již celkem šestnáct knih o železnici a alternativní medicíně, která je jeho koníčkem.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM