EN

Dopis Robinsonovi

Jiří Kukaň


Unikátní projekt pro školní mládež, který děti motivuje a povzbuzuje k vlastní tvorbě.
Tato kniha je výsledkem spolupráce básníka Jiřího Kukaně a žákyň a žáků ze základních škol Prahy 4. Městská část Praha 4 nabídla rukopis básnické sbírky v rámci literární soutěže Malí velcí spisovatelé školákům, aby vybrané básně ilustrovali. Cílem soutěže je podpořit čtení a zájem školní mládeže o literaturu a dát jí příležitost napsat a případně ilustrovat vlastní rukopis. V soutěži se sešla více než stovka ilustrací a prakticky každá báseň si našla svého adresáta.

Detailní informace

Žánr poezie
Jazyk čeština
Počet stran 64
EAN 9788025345511
Datum vydání 20.12.2019
Věk od 0
Formát 170x190 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,311
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Tato kniha je výsledkem spolupráce básníka Jiřího Kukaně a žákyň a žáků ze základních škol Prahy 4. Autor napsal knížku, o které říká, že je obrazem světa dospívajících, světa, jenž je křehký a mnohdy jiný, než jak ho vidí dospělí. Proto hrdinka knihy posílá dopisy nejenom Robinsonovi, ale také sama sobě, a doufá, že sama zjistí, kým vlastně je.

Městská část Praha 4 nabídla rukopis básnické sbírky v rámci literární soutěže Malí velcí spisovatelé školákům, aby vybrané básně ilustrovali. Cílem soutěže je podpořit čtení a zájem školní mládeže o literaturu a dát jí příležitost napsat a případně ilustrovat vlastní rukopis.

Více než stovka ilustrací sbírky Dopis Robinsonovi, která se v soutěži sešla, svědčí o tom, že soutěžící v knize nalezli verše, jež je oslovily. Každá báseň si našla adresáta. Z ohlasů školáků na sbírku napsanou současným jazykem je zřejmé, že by měli češtináři v hodinách literatury věnovat více prostoru autorům tvořícím nyní – v 21. století.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM