EN

Tajné dějiny objevování Ameriky

Zdeněk Kalkus


Kdo předešel Kryštofa Kolumba?
Amerika byla odnepaměti navštěvována příslušníky různých národů světa. Proč ale byly zprávy o těchto cestách utajovány? A kdo vlastně jako první Ameriku objevil? Kniha ukazuje, že Kryštof Kolumbus mohl být až poslední v řadě. Autor nás uvádí do světa „zapomenutých“ námořních objevů a seznamuje nás se záhadami obestírajícími původ starých amerických civilizací.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 312
EAN 9788026430636
Datum vydání 13.04.2020
Věk od 13
Formát 165x235 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,707
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

S dějinami, jak jsou nám běžně předkládány, není cosi v pořádku. Minulost byla totiž zřejmě daleko dobrodružnější a úchvatnější, než nám tvrdí učebnice. Amerika byla navštěvována v průběhu celé své historie příslušníky různých národů světa. Proč ale byly zprávy o těchto cestách utajovány? Jak je možné, že se někdo pustil do tak riskantního dobrodružství bez vyspělé techniky? A kdo vlastně jako první Ameriku objevil?

Tradičně se uvádí jméno Kryštofa Kolumba nebo také Vikingové. Kniha však předkládá jinou vizi objevování nového světadílu. Uvádí nás do světa „zapomenutých“ námořních objevů a mořeplavců hledajících štěstí a nový život v neznámých oblastech za oceánem – a to často i za cenu vlastního života. Autor, dlouholetý znalec latinskoamerických reálií a historie, nás seznamuje se záhadami obestírajícími původ starých amerických civilizací a jejich možné propojení s kulturami Evropy nebo Blízkého východu. Vše dokládá pozoruhodnými příběhy, záhadnými artefakty, pestrou galerií velkých činů a často neprávem opomíjených postav.

Chcete se podívat na předkolumbovské období Nového světa jinýma očima? Stačí se začíst.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM