EN

Králova třetí žena

Jindřiška Kracíková


Šarru illakam, král přichází. Strhující příběh o osudu mladé královny na pozadí mocenského boje a palácových intrik.
Bohatému městskému státu na kenaanském pobřeží vládne mladý a schopný král. Mír své zemi, ležící v ohnisku zájmu velkých říší, zajistil sňatkovou politikou. Touží však po úplné nezávislosti a po prosperitě. Vydává se proto do mezopotámského Uruku, aby se potřetí oženil a tím zajistil své zemi blahobyt a svobodnou budoucnost. Vladařské povinnosti a hrozba mořských národů ho ale nakonec zaneprázdnily natolik, že mu unikne, co se děje pod jeho vlastní střechou… Ona byla jako rákos. On jako oheň.

Detailní informace

Ilustrátor Cyril Gaja
Jazyk čeština
Počet stran 400
EAN 9788026428169
Datum vydání 11.11.2019
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,757
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Strhující příběh o osudu mladé královny na pozadí mocenského boje a palácových intrik.

Bohatému městskému státu na kenaanském pobřeží vládne mladý a schopný král. Mír své zemi, ležící v ohnisku zájmu velkých říší, zajistil sňatkovou politikou. Touží však po úplné nezávislosti a prosperitě. Vydává se proto do mezopotamského Uruku, aby se potřetí oženil a tím zajistil své zemi blahobyt a svobodnou budoucnost. Vladařské povinnosti a hrozba mořských národů ho ale nakonec zaneprázdní natolik, že mu unikne, co se děje pod jeho vlastní střechou.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Roman Rybín
Ač nejsem úplně milovník historických románů, tahle kniha mě oslovila. Po pozvolném romantickém začátku s věrnými popisy chrámů, staveb a především svatebního obřadu hlavních hrdinů příběhu, se děj postupně rozbíhá. Dokonale popsané palácové intriky, a to nejen mezi královo ženami. Několik opravdu nečekaných zvratů, které mě držely u knihy až do úplného konce. Silný a poutavý příběh.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jindřiška Kracíková

Jindřiška Kracíková

Jindřiška Kracíková vystudovala hebraistiku na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde získala titul Ph.D. ve studijním programu Filologie, Teorie a dějiny literatur zemí Asie a Afriky. K prohloubení jejího zájmu o literaturu, a zejména o překlad, významně přispěl úspěch v překladatelské soutěži Jiřího Levého 2000/2001, v níž získala ocenění v kategorii Poezie za maqámu Sefardští básníci od Jehudy al-Charízího (12.–13. stol). V následujícím období se al-Charízího dílem zabývala dál a publikovala překlady v časopisech Nový Orient a Tvar. Mezi další autory, jejichž myšlenky zprostředkovala českému čtenáři, patří Ruth Bondyová, Josl Birstein, Dorit Pelegová a Henri Bacry. Své vědomosti a zaujetí pro svět starověkého Předního východu autorka vtělila do románu Králova třetí žena, nadčasového příběhu o mezilidských vztazích, zodpovědnosti a chybách, který poodhaluje roušku bohatství tehdejších velkých kultur: egyptské, kenaanské, mezopotámské a chetitské.
Zobrazit profil autora

Recenze

superrodina.cz - Ona byla jak rákos. On jako oheň.

....Příběh vás pohltí velmi příjemným literárním stylem, pestrým psychologickým zpracováním postav a od druhé poloviny knihy i výrazným napětím....
NAPIŠTE NÁM