EN

I hračky si chtějí hrát

Ivona Březinová


Zábava i poznání v obrázkové knížce z edice Společné čtení
Žlutá kuželka zůstala sama doma, ostatní si vzaly děti na výlet. Co si jen opuštěná kuželka počne? Taky by si chtěla hrát jako její kamarádky. Vtom se ale objeví Kašpárek a zahrají si spolu loutkové divadlo. A hrát si chce i zlatovlasá panenka! Za ní zavrže houpací kůň – hop! a kuželka mu sedí na hřbetě. Potom si pohraje s kostkami a proletí se s papírovým drakem. I když žlutá kuželka nejela na výlet, rozhodně se nenudila a našla spoustu nových přátel.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr pohádka
Ilustrátor Tereza Ščerbová
Jazyk čeština
Počet stran 60
EAN 9788000056357
Datum vydání 16.09.2019
Věk od 5
Formát 185x227 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,342
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

I hračky si chtějí hrát, a dokonce samy! V jednom pokojíčku byla spousta hraček, s kterými se obvykle bavily děti. Žlutá kuželka se však jednoho rána probudí a zjistí, že ostatní kuželky zmizely. Hledá je v krabici, na polici, ve skříňce, až vyskočí na parapet a vidí děti nasedat do auta. A z jejich výletních batůžků vykukují kamarádky kuželky. Žlutá se rozpláče, zapomněly na ni. Co si jen takhle opuštěná počne? Vtom něco cinkne, objeví se Kašpárek – a zahrají si spolu v loutkovém divadle. A už je tu Zlatka, zlatovlasá panenka. Za ní zavrže houpací kůň – hop! a kuželka mu sedí na hřbetě. To je krása, houpat se! Potom kuželka skočí do kočárku k mrkacímu miminku a rozjedou se pokojíčkem. Náhle zahouká autíčko a uhání s kuželkou kolem stolu. Kuželka si pohraje s kostkami, proletí se s papírovým drakem a objeví i menší kuželky – figurky z Člověče, nezlob se. Paráda! Kuželka má najednou spoustu nových přátel, už nemusí být vůbec smutná.

Kniha z nové edice Společné čtení, která, jak název napovídá, je určena ke čtení rodičů, prarodičů či starších sourozenců s malými dětmi, a poté i k samostatnému čtení začínajících čtenářů.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ivona Březinová

Ivona Březinová

Je spisovatelkou na volné noze, šest let vedla semináře tvůrčího psaní na Literární akademii. Její prvotina Zrcátko pro Markétu načala bohatou řadu knih od leporel přes pohádky, příběhy pro malé čtenáře (F jako Fík, Vítej, Karle!, Ďasík a Ďáblík), populárně naučné texty a encyklopedie až po romány pro teenagery. Pro dívky vydala literární cestopisy (tzv. Béčkovky) a nevyhýbá se ani závažným tématům (Lentilka pro dědu Edu, Kluk a pes, Řvi potichu, brácho, triptych Holky na vodítku). Mnohé její publikace získaly ocenění a byly přeloženy do cizích jazyků. Autorka ráda beseduje se svými čtenáři.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM