EN

Kultura středověké Evropy

Jacques Le Goff


Výpravná publikace francouzského znalce středověku
Obsáhlá publikace představuje jakousi plastickou mapu či průvodce dějinami středověké Evropy. Udivuje svou šíří záběru, sahající od politických událostí přes vývoj hospodářství a obchodu k dějinám mentality, myšlení a kultury. Jak a kde středověký člověk žil, čeho se bál, proti komu a proti čemu bojoval, o čem snil a v co doufal, kterými směry upíral své touhy i svou intelektuální potenci – tyto a mnohé další otázky jsou ve středu Le Goffovy pozornosti.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název La Civilisation de l´Occident Médiéval
Původní jazyk francouzština
Překladatel Josef Čermák
Počet stran 712
EAN 9788076012509
Datum vydání 27.01.2020
Věk od 15
Formát 165x240 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 1,457
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Kniha představuje jakousi plastickou mapu či průvodce dějinami středověké Evropy. Udivuje svou šíří záběru, sahající od politických událostí přes vývoj hospodářství a obchodu k dějinám mentality, myšlení a kultury. Jak a kde středověký člověk žil, čeho se bál, proti komu a proti čemu bojoval, o čem snil a v co doufal, kterými směry upíral své touhy i svou intelektuální potenci – tyto a mnohé další otázky jsou ve středu Le Goffovy pozornosti. Kultura středověké Evropy skutečně není jen suchým výčtem událostí, součástí knihy je svým rozsahem ojedinělá obrazová příloha, díky níž je možné do Le Goffovy středověké Evropy takřka vstoupit. Podrobná časová tabulka a slovník nejdůležitějších pojmů pak dodávají knize i rozměr praktické pomůcky pro všechny milovníky nejen dějin středověkých.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jacques Le Goff

Jacques Le Goff

Jacques Le Goff (1924–2014), francouzský historik a medievalista, představitel významné historické školy Annales. Svým dílem výrazně přispěl k novému zhodnocení středověku a k hlubšímu pochopení základů evropské kultury. Je nositelem celé řady ocenění, mimo jiné čestného doktorátu pražské Univerzity Karlovy.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM