EN

Arthur Conan Doyle v roli obhájce

Proslulý autor detektivek zasahuje ve skutečném případu šokující vraždy

Margalit Foxová


Arthur Conan Doyle vyšetřuje šokující vraždu
V procesu podobném české hilsneriádě byl v roce 1908 v Glasgow za brutální vraždu staré ženy neprávem odsouzen k smrti německý Žid Oscar Slater (později byl rozsudek zmírněn na doživotí). Po 18 letech ve vězení se jeho případu ujal Arthur Conan Doyle, který při vyšetřování využil metod, jež používá jeho slavný detektiv Sherlock Holmes, a Slater byl na základě jeho obhajoby osvobozen. Skutečný příběh ze života světoznámého spisovatele nabízí čtenáři nevšední pohled na tvůrce Sherlocka Holmese a jeho dobu.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Sabina Chalupová
Jazyk čeština
Původní název Conan Doyle for the Defense
Původní jazyk angličtina
Překladatel Kateřina Novotná
Počet stran 272
EAN 9788076016248
Datum vydání 18.04.2022
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,422
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Byla to jedna z těch neblaze proslulých vražd své doby. Vyvolala rozruch v celé Británii začátku dvacátého století a zanedlouho i ve světě, protože oběť patřila k vyšším kruhům, zločin byl spojen se ztrátou diamantů, pátrání vedlo za oceán a vychytralá služebná věděla daleko víc, než se rozhodla říci. Jak napsal sir Arthur Conan Doyle v roce 1912, „byl to ten nejbrutálnější a nejotrlejší zločin, jaký se kdy zapsal do oněch ponurých pramenů, jež poskytují kriminologovi látku k bádání“. Nicméně navzdory osudovému dramatu a tisícovkám slov, jež o něm Conan Doyle napsal, nebyl příběh této vraždy smyšlený. Šlo o skutečný případ, vraždu, pro kterou byl nevinný člověk stíhán, postaven před soud, usvědčen a málem oběšen.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

iliteratura.cz - Doyle jako Sherlock

„Arthur Conan Doyle jako člověk, v němž rozpory viktoriánské doby přežívaly hluboko do 20. století. A také jako vyšetřovatel, který s využitím metod Sherlocka Holmese pomáhal očistit nespravedlivě odsouzené."
NAPIŠTE NÁM