EN

Mezi vlky

Strhující příběh ze druhé světové války, který se mohl stát

Lucie Korcová


Jak by vypadalo Československo, kdyby naši představitelé odmítli mnichovskou dohodu čtyř velmocí?
Zdánlivě poklidné únorové odpoledne roku 1948 a zpočátku profesionální rozhovor mladé židovské novinářky a armádního veterána v kavárně Slavia nabere nečekaný obrat. Oba v sobě skrývají tajemství, oba hledají odpovědi na znepokojivé otázky a rozkrývají při tom temné události posledních deseti let. Netušili, že se jejich osudy někdy protnou a že jejich rozhodnutí zásadně ovlivní životy mnoha dalších lidí.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 176
EAN 9788026437864
Datum vydání 07.10.2021
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,412
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jak by vypadalo Československo, kdyby naši představitelé odmítli mnichovskou dohodu čtyř velmocí? 

Zdánlivě poklidné únorové odpoledne roku 1948. Mladá žena a muž v kavárně Slavia hledají odpovědi na neodbytné otázky a rozkrývají temné události posledních deseti let.  

„Co všichni ti, které armáda nechala za sebou? Myslel na to vůbec někdo? Používali se civilisté jen jako obranné štíty? Nebo ještě něco horšího?“ Než stihl zareagovat, pokračovala dál: „Myslím, že víte, proč se na to ptám. Mocenské síly se rozdělily. Nikdo neví, co bude dál. Komu věřit. Lidé mizí a umírají každý den. Proč?“ Koutkem oka zachytila odraz v obrovském proskleném okně po své levici. Na okamžik si byla jistá, že zahlédla Samovu tvář. Ne, okřikla sama sebe v duchu. On musí ještě počkat.

„Proč věřit armádě, generále Maláku?“

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Milena Kvapilová
Velice zajimave. Jen mi ze zacatku delalo trochu problem orientovat se v tom, ci vzpominky to jsou a skladat si je do casove osy, kdyz byly na preskacku. Kazdopadne z toho vzesel velmi zajimavy pribeh a pohled na vyvoj, kdyby to tehdy bylo jinak.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM