EN

Stavitelé

Daniel Polansky


Edice světové fantasy Pendragon přináší nejzvučnější jména tohoto žánru oceňovaná kritikou i čtenáři.
Zjizvená tvář, zlomené křídlo, ukradená země. Jejich poslední práce nedopadla dobře... Léta plynou, šrámy se hojí, vzpomínky ale čím dál víc hořknou. Zvířata z Kapitánovy družiny přežila, musela se ale začít držet při zemi. Pomalu si budovat nový život a snažit se zapomenout na prohranou válku. Nyní se ale všechno změní. Kapitán cítí ve vouskách, že čas pro pořádnou odplatu konečně dozrál.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Builders
Původní jazyk angličtina
Překladatel Václav Soukup
Počet stran 192
EAN 9788025341254
Datum vydání 18.04.2019
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Fragment
Edice Pendragon
Hmotnost 0,361
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Zjizvená tvář.

Zlomené křídlo.

Ukradená země.

Jejich poslední práce nedopadla dobře...

Léta plynou, šrámy se hojí, vzpomínky ale čím dál víc hořknou. Zvířata z Kapitánovy družiny přežila, musela se ale začít držet při zemi. Pomalu si budovat nový život a snažit se zapomenout na prohranou válku.

Nyní se ale všechno změní. Kapitán cítí ve vouskách, že čas pro pořádnou odplatu konečně dozrál.

O autorovi:

Daniel Polansky se narodil v roce 1984 v Baltimoru. Jeho první kniha Léčba ostrou břitvou (2011, Low Town, čes. 2012) získala cenu Prix Imaginales. Následovala dvě pokračování Zítra se bude zabíjet (2012, Tomorrow, The Killing, čes. 2013) a Ta, jež čeká (2013, She Who Waits, čes. 2014). Navazující série The Empty Throne (Prázdný trůn) začíná první knihou Those Above (2015, Ti nahoře) a končí Those Below (2016, Ti dole). Jeho novela Stavitelé (The Builders, 2015, čes. 2019) byla nominována na prestižní cenu Hugo.

Daniel Polansky nyní žije v Brooklynu.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Lujza Kollárová
Kniha je opravdu zajímavá a napínavá, nikdy nevíte co se stane na další straně a příběh vás dočista uchvátí. Já ji stihla přečíst za jeden den, protože jsem se od ní nemohla odtrhnout. Člověk se občas musí zamyslet nad myšlenkou, kterou se snaží kniha zdělit. Není to pohádka pro malé děti, ale starší určitě zaujme.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

ceskatelevize.cz - Krutá i vtipná Polidštěná zvířata

„…Každé slovo, každá replika jsou zde přesně takové, jaké mají být. Stavitelé se dají považovat za stylisticky jedno z nejlepších fantasy vydaných u nás za posledních řekněme deset let…“

fantasymag.cz - Takhle by vypadalo fantasy, kdyby...

„...Stavitelé za to stojí, protože vás přenesou do zábavné a temné fantasy, jejíž konec není urychlený. Na konci knihy vám zůstane skutečné teskno po dalším díle a nebo tlustším zpracování...“
NAPIŠTE NÁM