EN

Noc ve znamení tygra

Michel Honaker


Indické město čelí po vykácení pralesa útokům tygra.
Derek Ardo se snaží uniknout temné minulosti a zamíří do zapadlého indického města Aramša. Je mu přidělen úkol vést místní knihovnu na území vykáceného pralesa. Jeho život by ubíhal klidně a nerušeně, nebýt lidožravého tygra, který začal město terorizovat krátce před jeho příjezdem. Počet obětí narůstá a živé, barvité město ochromí strach. Noc ve znamení tygra neunikne srovnání s Kiplingovou Knihou džunglí či s nezapomenutelným dobrodružným příběhem Pí a jeho život od Yanna Martela.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název La nuit appartient au tigre
Původní jazyk francouzština
Překladatel Tereza Kortusová
Počet stran 256
EAN 9788076010482
Datum vydání 26.11.2018
Věk od 15
Formát 116x164 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Mozaika
Hmotnost 0,286
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Noc ve znamení tygra

Michel Honaker

Derek Ardo se snaží uniknout své temné minulosti a zamíří do zapadlého indického města Aramša. Je mu přidělen úkol vést místní mediatéku na území vykáceného pralesa. Jeho život by ubíhal klidně a nerušeně, nebýt lidožravého tygra, který začal město terorizovat krátce před jeho příjezdem. Počet obětí narůstá a živé, barvité město ochromí strach. Cizinec se pro místní stává poslem špatných zpráv. Derekovi nezbývá než vstoupit do války nejen s pověrami a předsudky místních, ale také s nemilosrdnou šelmou, kterou lidé vyštvali za hranice města. Je jasné, že se schyluje k souboji na život a na smrt.

V hutném románu Michel Honaker prostřednictvím vykořeněného hrdiny promýšlí otázky vztahu mezi člověkem a přírodou, napětí se zde prolíná s filozofickými úvahami. Noc patří tygru tedy neunikne srovnání s Kiplingovou Knihou džunglí či s nezapomenutelným dobrodružným příběhem Pí a jeho život Yanna Martela.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Michel Honaker

Michel Honaker

Michel Honaker (* 1958) je francouzský spisovatel, jehož první román, Planeta non grata, vyšel v roce 1978. Později se věnoval dětské tvorbě a žánru young adult, za zmínku jistě stojí detektivní příběh pro malé čtenáře Paličák a hraběnčin duch (Albatros, 2004). Honaker je držitelem několika literárních ocenění. Všechny jeho romány pro dospělé čtenáře zachycují vnitřní konflikty hrdinů, kteří si prošli temným obdobím svého života.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM