EN

A oceán byl naší oblohou

Patrick Ness


Bohatě ilustrovaný příběh o hněvu, nenávisti a síle bojovat až do konce od bestsellerového autora Patricka Nesse.
Nový, nádherně ilustrovaný román Patricka Nessa je variací na knihu Bílá velryba. Hlavní hrdinkou je velryba Batšeba, která spolu s ostatními velrybami narazí na minci s iniciálami T. W. Vedoucí hejna Alexandra se domnívá, že je tak nejobávanější lidský námořník Toby Wick vyzývá k souboji. Podle Batšeby to však nemůže být pravda. Toby Wick je přece mýtus, který si velryby vymyslely. Je možné, aby je nenávidění lidé přemohli v boji?

Detailní informace

Ilustrátor Rovina Cai
Jazyk čeština
Původní název And the Ocean Was Our Sky
Původní jazyk angličtina
Překladatel Alžběta Kalinová
Počet stran 160
EAN 9788075447876
Datum vydání 20.05.2019
Věk od 10
Formát 170x243 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,669
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Nový nádherně ilustrovaný román Patricka Nesse je variací na knihu Bílá velryba. Hlavní hrdinkou je velryba Batšeba. Spolu s ostatními velrybami narazí na minci s iniciálami T. W. Vedoucí celého hejna Alexandra usoudí, že je tím nejobávanější lidský námořník a lovec Toby Wick vyzývá na souboj. Podle Batšeby to ale není pravda. Toby Wick je přece pouze mýtus, legenda, kterou si velryby vymyslely. Je totiž nepředstavitelné, aby je nenávidění lidé mohli přemoci v boji. Ale toto není příběh o Toby Wickovi – toto je příběh o hněvu, nenávisti a naší potřebě bojovat až do úplného konce, když už nezbývá nic jiného než čest a smrt.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Martina Krausová
Naprosto nádherně zpracovaná knížka, do které sem tam i po přečtení nakukuji, když se chci uklidnit. Děj mě ale příliš neoslovil - nevím, zda-li je to mou neznalostí originálního příběhu Bílé velryby nebo zda jsem něco jednoduše nepochopila, ale zápletka se mi nelíbila tolik, jak by mohla, ačkoliv jsem v knížce našla spoustu zajímavých a jedinečných myšlenek a citátů. Instagram: @martinakraus

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Patrick Ness

Patrick Ness

Patrick Ness se narodil na vojenské základně Fort Belvoir ve Virginii, kde byl jeho otec poručíkem Armády Spojených států. Poté se přestěhoval na Havaj, kde žil následujících šest let. Dalších deset let strávil ve Washingtonu. Poté odcestoval do Los Angeles. Zde studoval anglickou literaturu  na Univerzitě Jižní Kalifornie. Po dokončení univerzity pracoval jako spisovatel pro kabelovou společnost. V roce 1997 vydal první povídku v časopisu  Genre a začal pracovat na své první novele. V roce 1999 se odstěhoval do Londýna. Zde učil tvůrčí psaní na Oxfordské univerzitě a začal psát recenze pro The Daily Telegraph, The Sunday Telegraph. Od června 2012 píše pro The Guardian.
Zobrazit profil autora

Recenze

kniznipristaviste.blogspot.com - Recenze – A oceán byl naší oblohou

„…Nádherně ilustrovaná kniha zaujme v knihkupectví opravdu hodně čtenářů i nečtenářů. Už jen samotná obálka je nádherně zpracovaná a láká mě k otevření knihy. Příběh není nijak složitý a myslím, že zaujme jak mladší, tak starší čtenáře…“
NAPIŠTE NÁM