EN

Doteky okamžiku

Mauricius -Tahiti - Svatá Lucie - Vanuatu - Papua Nová Guinea - Maledivy - Kostarika

Petra Doležalová


Výpravný fotografický pocitopis
Fotografka, cestovatelka a dokumentaristka Petra Doležalová přináší sbírku kouzelných okamžiků, lidských osudů a náhodných setkání na nádherných místech naší planety, zachycených obrazem a slovem.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 256
EAN 9788026431190
Datum vydání 28.05.2020
Věk od 15
Formát 300x240 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 1,562
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Krása. Schovaná v každém okamžiku. V modrých hlubinách moře, ve tvářích lidí, na posvátných místech, v dešti i pod žhnoucím sluncem. Má tolik vůní, barev i chutí, kolik jsme jich schopni vstřebat. Šeptá, promlouvá k nám, láká a někdy i tryská. Tak moc, že ji toužím zvěčnit.

Fotografka, cestovatelka a dokumenta­rist­ka Petra Doležalová přináší sbírku kou­­­­­­­zelných oka­mžiků, lids­kých osudů a ná­­hod­­­ných setkání na nád­herných místech naší planety, zachycených obrazem a slovem.

Kniha se vrací zpět k silným příběhům prožitým při natáčení celosvětově oceňované dokumentární série Útěky do přírody. Vede nás k neznámým světům, do tajemných svatyní, k potomkům kanibalů. K přísně stře­že­nému rituálu krokodýlích mužů na Papui Nové Guineji, kam dosud žádné ženě nebyl umožněn přístup. K nečekanému vánočnímu dárku, jímž se stal vlastní korálový útes. K objevování míst, která se mění a někdy i ztrácejí před očima.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Hodnocení čtenářů

Lubomír Novotný
"P O C I T O P I S " s převahou poezie a perfektními fotkami.
Hana Jenčová
Knihu jsem právě jedním dechem dočetla. Nááááádhernáááá :-). Spolu s autorkou jsem se znovu přenesla do děje jejích zážitků, filmů a míst, že úplně na mne dýchlo moře, džungle a exotika. Všechny filmy Escape to nature znám, knížka je moc hezky doplňuje. Mne samotné se při čtení této knížky vybavily moje vlastní zážitky z cestování a potápění. Jen je neumím takhle krásně nafotit a už vůbec ne o nich tak s citem, poučením, informacemi a emocemi napsat. Dokonalé fotografie a vyprávění Doteků okamžiku je intenzivní zážitek pro ty, kteří v podobných místech sami byli stejně jako pro lidi, kteří se s autorkou do těchto míst podívají jen přeneseně. Krááááásnééé. Kniha Doteky okamžiku autorky Petry Doležalové má významné místo v mojí knihovně i v mojí duši. Děkuji :-) Hanka Jenčová

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM