EN

Farská kuchařka

Tradiční rok v české kuchyni

Miroslav Macek, Petra Macková Hrochová, Zbigniew Czendlik


Tradiční - jednoduché - dobré
Tato kniha není jen prostou kuchařkou, tedy souborem receptů, ale je též knihou k poučení o církevním roku a jeho vlivu na jídelní zvyklosti předků, o životě farářů a farských hospodyň, a to obzvláště na venkovských farách, a též o sepětí tehdejšího jídelníčku s ročními obdobími a dostupnými místními surovinami. Zajímavou součástí je také kapitola věnovaná mešním vínům a patronům vína.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 360
EAN 9788075975591
Datum vydání 24.10.2019
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,584
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Tato kniha není jen prostou kuchařkou, tedy souborem receptů, ale je též knihou k poučení o církevním roku a jeho vlivu na jídelní zvyklosti předků, o životě farářů a farských hospodyň, a to obzvláště na venkovských fa¬rách, a též o sepětí tehdejšího jídelníčku s ročními obdobími a dostupnými místními surovinami. Zajímavou součástí je také kapitola věnovaná meš¬ním vínům a patronům vína.

Výhodou tehdejších receptů, které vám naše kniha chce nabídnout, je pak to, že až na nečetné kontrastní výjimky jde o recepty zdravé, lehké, ze surovin běžně dostupných, tedy odpovídající dnešním moderním a mód¬ním trendům.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Miroslav Macek

Miroslav Macek

Již více než tři čtvrtě století oblažuje i popuzuje svou přítomností tento svět, a ačkoliv se o něm nedá říct, že překrásně bruslí, má spoustu jiných zálib a koníčků. Povoláním sice stomatolog a krátkou dobu též politik je dnes hlavně zahradníkem na plný úvazek, sbírá vše, čeho jsou více než tři kusy, miluje les, běh luhy a háji, dobré jídlo a víno, poezii, černé kočky a svoji podezřele mladou ženu. Také pořád něco píše a překládá a se setrvalým úsměvem na rtech poklidně čeká na zubatou…
Zobrazit profil autora

Petra Macková Hrochová

Petra Macková Hrochová

Narodila se 17. července 1986 v Pardubicích, kde vystudovala zdejší osmileté gymnázium. Nesnášela sloh snad ještě víc než tělocvik, což se změnilo až po třicítce, takže teď s potěšením píše a ve volných chvílích běhá. Je sice inženýrkou ekonomie, ale naštěstí i pro vaše peníze se národnímu hospodářství nikdy nevěnovala. Kromě nekritické lásky ke psům a kritické lásky k manželovi trpí i slabostí pro dobré víno a jídlo. Žije poklidným maloměstským životem v Zábřeze.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM