EN

Střední Brdy

Jan Čáka


Magická krása, ponurý půvab i teskná krajina v oblasti středních Čech v klasické knize Jana Čáky
Autor nás ve své skvělé knize Střední Brdy vede pozoruhodnými místy a upozorňuje na přírodu, geologické zvláštnosti, lidovou architekturu, vypráví pověsti, líčí zaniklý svět práce i zábav a vše doprovází vzácnými fotografiemi, reprodukcemi a nákresy.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 198
EAN 9788020462893
Datum vydání 28.03.2024
Věk od 18
Formát 160x230 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,572
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha působí téměř magicky a před užaslým čtenářem objevuje krásu, ponurý půvab i tesknou krajinu neznámé země v oblasti středních Čech. Autor vede čtenáře rozmanitými pozoruhodnými místy, upozorňuje na přírodu, geologické zvláštnosti, lidovou architekturu, vypráví pověsti, líčí zaniklý svět práce i zábav a konečně i Brdy v literatuře a to vše dokládá mnoha vzácnými fotografiemi, reprodukcemi a nákresy. Poznatky čerpal z vlastních nesčetných cest i archivních a muzejních dokumentů a vytvořil tak úctyhodné vlastivědné dílo, působivý obraz krajiny z historického, zeměpisného i uměleckého a národopisného hlediska.

Václav Cílek o knize Jana Čáky napsal: "O Brdech vyšlo v posledních dvaceti letech snad několik desítek knih. Kdybych si měl vybrat tu jednu jedinou, sáhnu po knize Jana Čáky, protože bych věděl, že této krajině nejenom rozuměl, ale taky ji měl rád."

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM