EN

Nevlastní sestra

Jennifer Donnellyová


V hlavní roli Popelčina zlá sestra. Slavná pohádka jinak v prvním dílu fantasy série.
Isabelle by měla být navždy šťastná – princovu lásku má na dosah ruky. Až na to, že ona není ta krasavice, která na plese ztratila střevíček. Je tuctovou nevlastní sestrou, která si usekla prsty na noze, aby se do botky vešla. Když princ odhalí její podvod, s hanbou ji vyžene. Isabelle se ale nevzdá a neskloní hlavu před světem vážícím si pouze krásy. Naopak. Rozhodne se všem ukázat, že je v ní mnohem víc, než si všichni myslí!

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Stepsister
Původní jazyk angličtina
Překladatel Adéla Špínová
Počet stran 376
EAN 9788075448651
Datum vydání 16.09.2019
Věk od 12
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,498
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Isabelle by měla být nekonečně šťastná – srdce krásného prince má na dosah ruky. Až na to, že ona není ta líbezná dívka, která ztratila skleněný střevíček a získala si princovu lásku. Je ošklivá nevlastní sestra, která si uřízla vlastní prsty, aby se chodidlem vešla do Popelčiny botky – která se teď plní krví.

Když princ odhalí Isabellin podvod, s hanbou ji vyžene. Nic jiného si nezaslouží: je totiž tuctovou dívkou ve světě, který si nadevše cení krásy. Bojovnicí, ačkoli všichni chtějí, aby sklopila hlavu a přizpůsobila se.

Isabelle se snažila zapadnout. Dostát matčiným očekáváním. Být jako její nevlastní sestra. Milá. Krásná. Kousek po kousku se zbavovala svého já, aby mohla žít ve světě, který dívky, jako je ona, odmítá. A to z ní udělalo zlou, žárlivou a prázdnou bytost.

Dokud nedostala šanci změnit svůj osud a dokázat, co ošklivé nevlastní sestry vždycky věděly: aby ji někdo zlomil, musí udělat víc, než jí jen zlomit srdce.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Lucie Vondrušková
Nádherná kniha, napínavá, lehce a svižně se čte. Zdaleka není jen o zlé sestře a dobré popelce, je snaze překreslit mapu života a oalamutit smrt. Sice Popelka je tam neslaná, nemastná, zato hlavní hrdinku jsem si hned zamilovala. Doporučím ráda každému, kdo chce něco na oddech.
Milena Kvapilová
Neskutecne dobre se to cetlo. Ze jsem dala skoro 400 stran za jeden den, to jen dokazuje. Jen ten pribeh je hodne hodne motivacni. Na me az moc, obecne totiz self-improvement knizky nemusim. Tady to bylo sikovne zabalene do pohadky. Takze az do zaverecne bitvy fajn.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jennifer Donnellyová

Jennifer Donnellyová

Jennifer Donnellyová vyrostla ve státě New York, v okresech Lewis a Westchester, a navštěvovala universitu v Rochesteru, kde vystudovala anglickou literaturu a evropské dějiny. Žije v Hudson Valley ve státě New York s manželem, dcerou a dvěma záchranářskými psy. Donnellyová píše knihy pro děti a mládež, jedním z jejích nejznámějších titulů je Kráska a zvíře: Zakletá v knize, která je převyprávěním klasického pohádkového příběhu.
Zobrazit profil autora

Recenze

Databazeknih.cz - Nevlastní sestra

„...Anotace na tuhle knihu se mi líbila, a tak jsem absolutně neváhala a pustila se do toho. Dostala jsem však naprosto něco nečekaného, neobvyklého a tak neskutečně originálního. Osobně jsem nikdy neuvažovala, ani mě to nenapadlo, co se vlastně děje na konci pohádky. Bylo to prostě vždycky žili šťastně až do smrti a šmytec, ale co ti druzí? Ti, co jsou považováni za záporáky?“
NAPIŠTE NÁM