EN

Vinnetou - Poslední výstřel

Karl May


Bohatě ilustrovaná trilogie o slavném indiánském náčelníkovi je kompletní!
Posledním výstřelem končí jeden z nejslavnějších příběhů dobrodružné literatury - příběh dvou hrdinů Vinnetoua a Old Shatterhanda a jejich přátel i nepřátel. Převyprávění Vítězslava Kocourka napsané s respektem k Mayovu původnímu textu je dnes považováno v českém kontextu za kanonické. Jde rovněž o první vydání u nás, jež shromáždilo co nejkompletnější soubor ilustrací Zdeňka Buriana, ať už kvašů či pérovek.

Detailní informace

Číslo dílu 3
Jazyk čeština
Původní jazyk němčina
Řada Vinnetou
Počet stran 444
EAN 9788000052571
Datum vydání 19.11.2018
Věk od 9
Formát 163x238 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 1,071
Typ Kniha
Vazba kombinovaný potah s plátěným hřbetem

Posledním výstřelem končí jeden z nejslavnějších příběhů dobrodružné literatury. A přitom tento román Karl May nenapsal naráz, není to příběh s předem koncipovaným dějem. Mezi vyprávěním prvních příhod Vinnetoua a Old Shatterhanda v první osobě a mezi konečným uspořádáním celého cyklu, se jménem apačského náčelníka v titulu, uplynulo téměř dvacet let. Vznikl tak nesourodý celek, který však právě tím působí velice věrohodně a poutavě. Převyprávění Vítězslava Kocourka napsané s respektem k Mayovu původnímu textu je dnes považováno v českém kontextu za kanonické.

Jde rovněž o první vydání u nás, jež shromáždilo co nejkompletnější soubor ilustrací Zdeňka Buriana, ať už kvašů či pérovek, jimiž v různých údobích svého života románový cyklus Vinnetou vyzdobil.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Vinnetou"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM