EN

První díl trilogie oceňovaného norského spisovatele
V epické trilogii Stopy města dává Christensen nahlédnout do životů neobyčejných hrdinů, jejichž osudy zanechávají nesmazatelnou stopu v drobné historii města. Přibližuje atmosféru poválečný let i následujících desetiletích v hlavním městě Norska v kontextu společenských, sociálních i politických proměn doby. V centru pozornosti prvního dílu stojí rodina Maj a Ewalda Kristoffersenových a jejich malý syn, Jesper.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Byens spor
Původní jazyk norština
Počet stran 376
EAN 9788074737824
Datum vydání 13.05.2019
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,521
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

První díl zamýšlené trilogie zavede čtenáře k obyvatelům čtvrti v západním Oslu v poválečném čase koncem čtyřicátých let 20. století. V centru pozornosti stojí rodina Maj a Ewalda Kristoffersenových a jejich malý syn, Jesper. Ewald pracuje v reklamní agentuře, která připravuje oslavy 900. výročí hlavního města, a Maj po večerech vede účetnictví Červeného kříže. Seznámíme se i s jejich sousedkou, paní Vikovou, která vlastní telefon, místním řezníkem Melsomem a jeho synem Josteinem, hotelovým pianistem Enzem Zanettim, učitelem Lokkem a s dalšími obyvateli města.

Napjatě čteme jejich životní příběhy z doby, kdy se město vzpamatovávalo z válečných let. Dovídáme se i o osudech širších okruhů obyvatel Osla, jež poznáváme prostřednictvím zápisů ze schůzí Červeného kříže. Zápisy hodně vypovídají o tehdejší době, ale i o tom, jak se s dějinami v „malém“ zachází.

V rozsáhlé, epické trilogii Stopy města dává Christensen nahlédnout do životů neobyčejných hrdinů, jejichž osudy zanechávají nesmazatelnou stopu v drobné historii města. Přibližuje atmosféru poválečný let i následujících desetiletích v hlavním městě Norska v kontextu společenských, sociálních i politických proměn doby.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM