EN

Thorgal - Aaricia

Jean Van Hamme


První díl nové komiksové řady o Thorgalovi. Thorgal Aegirsson je tajemný syn hvězd, houževnatě čelící nástrahám osudu. Právo na obyčejný život si musí znovu a znovu vybojovávat s nasazením veškeré své inteligence i válečného umu. V jeho světě se mísí raný středověk a severská mytologie s dědictvím dávno zaniklých říší.

Detailní informace

Ilustrátor Grzegorz Rosiński
Číslo dílu 14
Jazyk čeština
Původní název Thorgal - Aaricia
Původní jazyk francouzština
Řada Thorgal
Překladatel Richard Podaný
Počet stran 48
EAN 9788000025087
Datum vydání 15.02.2010
Věk od 13
Formát 210x295 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,207
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Thorgal Aegirsson je tajemný syn hvězd, houževnatě čelící nástrahám osudu, jež přitahuje jeho zvláštní původ. Touží po obyčejném životě, právo na něj ale musí znovu a znovu vybojovávat s nasazením veškeré své inteligence i válečnického umu. V jeho světě se přitom mísí raný středověk a severská mytologie s dědictvím dávno zaniklých říší.

První Thorgalovo dobrodružství vyšlo v roce 1977 na pokračování v časopise Tintin. Původně mělo jít o jediný uzavřený příběh, setkal se však s tak nadšeným čtenářským ohlasem, že jej autoři rozšířili do podoby klasického evropského alba a v roce 1980 vydali jako první svazek nové série. V současnosti má cyklus o Thorgalovi 31 alb a patří k nejúspěšnějším frankofonním komiksům vůbec.

Autory série jsou cenami ověnčený belgický scenárista Jean Van Hamme (*1939) a polský kreslíř Grzegorz Rosiński (*1941), přítel Káji Saudka a první tvůrce z někdejšího socialistického bloku, který se dokázal prosadit v západním komiksu.

Album Aaricie vyšlo poprvé v roce 1989 a je v pořadí čtrnáctým titulem v této řadě. Ve čtyřech kratších příbězích se vracíme do Thorgalova dětství a dovídáme se, jak se zrodil osudový vztah mezi chlapcem, jehož v podivné kolébce vyvrhlo moře u břehů Nordlandu, a vikingskou princeznou Aaricií.

Další tituly z řady "Thorgal"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM