Bezlepkové kváskové pečení | Albatrosmedia.cz
EN

Bezlepkové kváskové pečení

Gabriela Hradecká


Upečte si sami doma bezlepkový kváskový chléb, Chleban s An! 
Myslíte si, že upéct si vlastní chleba bez lepku bude složité? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Sama má celiakii, čerpá tedy z vlastních zkušeností a navíc moc dobře ví, co vás trápí. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Zvládá to s láskou a radostí - tradičními způsoby bez kuchyňských robotů. Toto umění předá i vám. V této knize vás také naučí, jak se starat o kvásek, jak si při přípravě rozvrhnout čas a samozřejmě tam naleznete i recepty na lahodné pečivo.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 88
EAN 9788026422143
Datum vydání 15.11.2018
Věk od 14
Formát 167x225 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,355
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Pečte si sami doma bezlepkový kváskový chléb, Chleban s An! 

Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, a navíc ještě musíte, anebo chcete vypustit ze své stravy lepek, pak tato kniha je právě pro vás!

Myslíte si, že upéct si vlastní chleba bez lepku bude složité? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Sama má celiakii, čerpá tedy z vlastních zkušeností a navíc moc dobře ví, co vás trápí.

Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Zvládá to s láskou, radostí a s přehledem i bez vymožeností dnešní doby – bez strojů a kuchyňských robotů. Používá klasické pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů, semínka do zápary i do těsta.

Toto umění předá i vám - tentokrát budete péct pouze bezlepkově. Paní autorka vás také naučí, jak kvásek udržovat živý a zdravý, jak ho skladovat, starat se o něj, či jak jej zachránit, je-li „hladový“. Ukáže vám, jak si rozvrhnout čas – zrání kvásku a kynutí těsta je tak trochu alchymie.

A samozřejmě – v části Recepty naleznete návody, jak si upéct spousty bezlepkového kváskového pečiva!

Autorka Gabriela Hradecká v současnosti jezdí po celé ČR, navštěvuje různá města v Čechách i na Moravě, a pořádá kurzy pečení chleba (kurzypecenichleba.cz) a kurzy bezlepkového kváskového pečení, o které je čím dál větší zájem.

Má vlastní facebookovou stránku Chleban s An - kurzy pečení chleba. Žije se třemi dětmi a manželem v malebném koutě na jihozápadě Moravy.

Již vydala knihu Domácí kváskové pečení (https://www.albatrosmedia.cz/tituly/34218246/domaci-kvaskove-peceni).

Uživatelské hodnocení

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM

Budete to vědět jako první!

Zajímá Vás, jaký knižní hit právě vychází, na jaké zboží je výhodná sleva, jaká běží soutěž o ceny? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.