EN

Mount Kodaň

Kaspar Colling Nielsen


Mount Kodaň bravurně mísí tradici a smysluplnost s naprostou absurditou.
Dánská vláda se rozhodne nad hlavním městem vztyčit velehoru. Díky ní vznikne několik klimatických zón, od tropické až po polární, jež utvoří živnou půdu pro bezpočet nových exotických druhů, které až neuvěřitelně obohatí původní dánskou faunu a flóru. A v tomto dobře známém a současně podivně cizím prostředí se odehraje sedmnáct příběhů, jejichž hrdinové sní o novém lepším životě a odmítají se podřídit obyčejné logice i přírodním zákonům.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Mount Kobenhavn
Původní jazyk dánština
Překladatel Lada Halounová
Počet stran 168
EAN 9788074736865
Datum vydání 20.08.2018
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,277
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Dánská vláda se rozhodne nad hlavním městem – jedním z nejplacatějších míst světa – vztyčit tří a půltisícovou velehoru. Po obvodu dosahuje přes pětapadesát kilometrů a její povrch odpovídá zhruba 118 000 fotbalových hřišť. Hora nese název Mount Kodaň. Dánsko díky ní získá několik dalších klimatických zón, od tropické až po polární, jež utvoří živnou půdu pro bezpočet nových exotických druhů, které až neuvěřitelně obohatí původní dánskou faunu a flóru.

V tomto dobře známém a současně podivně cizím prostředí se odehrává sedmnáct příběhů, jejichž hrdinové mají úžasné představy o novém lepším životě, přičemž se však odmítají podřídit jak obyčejné logice, tak přírodním zákonům či gravitaci. Jeden se skrze fyzické strádání snaží setkat s Bohem, druhý se speciální přípravou mění v magnetickou bytost, třetí se za pomoci drastických experimentů naučí létat a mimo jiné postupem času zruší kastovní systém v Indii.

Mount Kodaň balancuje mezi dobře známou každodenní obyčejností a absolutními bizarnostmi.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM