EN

Amatka

Karin Tidbeck


Podle Guardianu jedna z nejlepších sci-fi a fantasy knih roku!
Vanja přijíždí do chladné, nehostinné kolonie Amatka, aby pro svého zaměstnavatele shromáždila informace o hygienických návycích tamějších obyvatel. Ihned po příjezdu však vycítí, že v Amatce se děje něco podivného. Když narazí na neklamné známky toho, že kolonii hrozí zkáza, pustí se na vlastní pěst do velmi riskantního zkoumání. Podmanivý a velmi originální román o svobodě, lásce a tvořivosti vyprávěný strhujícím a neotřelým literárním hlasem.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Amatka
Původní jazyk angličtina
Překladatel Lukáš Novák
Počet stran 240
EAN 9788074736988
Datum vydání 01.10.2018
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,351
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Surrealistický románový debut zasazený do světa, který je stvořen a udržován jazykem, navazuje na literární odkaz Margaret Atwoodové a Ursuly K. Le Guinové.

Informační referentka Vanja je ze svého rodného Essre vyslána do chladné, nehostinné kolonie Amatka, aby tam pro svého zaměstnavatele shromáždila informace o hygienických návycích tamějších obyvatel. Ihned po příjezdu vycítí, že v Amatce se děje něco podivného: místní se chovají zvláštně a správa kolonie pečlivě sleduje, zda se někdo nezapojuje do podezřelých aktivit.

Vanja má v plánu zdržet se tu jen několik týdnů. Zamiluje se však do své spolubydlící Niny a pobyt v kolonii si prodlouží. Když narazí na neklamné známky toho, že Amatce hrozí zkáza, a zjistí, že vedení kolonie před občany tyto informace tají, pustí se na vlastní pěst do velmi riskantního zkoumání.

Ve světě, který stvořila Karin Tidbecková, je každý podezřelý, nikdo se nemůže cítit v bezpečí a na nic se nelze spolehnout – dokonce ani na jazyk nebo na samotnou hmatatelnou realitu.

Amatka je podmanivý a velmi originální román o svobodě, lásce a tvořivosti vyprávěný strhujícím a neotřelým literárním hlasem.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM