EN

Osudové okamžiky Československa

Karel Pacner


Strhující kronika československých dějin v rozšířeném vydání
Jak probíhaly obě okupace, co se dělo během komunistického puče nebo kdo stál za sametovou revolucí? Novinář Karel Pacner popisuje ty nejvýznamnější události z dějin Československa v historických i politických souvislostech. Bonusovým materiálem jsou pak nové poznatky získané z odtajněných archivů tajných služeb. Objevte klíčové okamžiky, které se za krátkou dobu existence státu zapsaly do historie.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 752
EAN 9788025908716
Datum vydání 07.05.2018
Věk od 13
Formát 163x238 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 1,629
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

1918: Vůdcové zmeškali převrat

1939: Konec nejen republiky

1945: Rozkaz pro Pattona: Prahu nesmíte osvobodit!

1948: Příliš snadné „únorové vítězství“

1968: Tankový export ideologie

1989: Komunisté utekli od moci

1992: Rozvod proti vlastní vůli?

Dějinné souvislosti přelomových epoch našeho státu v sugestivním podání renomovaného publicisty! V populárně naučné knize jsou detailně popsány události, které v životě republiky znamenaly výrazné změny. Publikace se tak zcela přirozeně stává čtivou kronikou Československa. Autor nejnovější vydání velmi podstatně rozšířil o nově objevené skutečnosti získané především studiem nové otevřených archivů tajných služeb, na které se specializuje. I v dnešní době je třeba promyšleně rozhodovat, jakým směrem se bude náš aktuální stát ubírat. A samozřejmě lze tento úkol plnit jen při znalosti nedávné historie, jejíž hlavní rysy tak detailně vypsal autor této knihy.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Karel Pacner

Karel Pacner

Po absolvování VŠE nastoupil Karel Pacner v roce 1959 do redakce Mladé fronty, kde pracoval až do odchodu do důchodu. Věnoval se popularizaci vědy, zvláště kosmonautiky – v létě 1969 byl jedním ze dvou Čechů, kteří byli osobně přítomni u vypuštění Apolla 11 k Měsíci na mysu Canaveral. Od roku 1990 se rovněž věnuje moderním dějinám a historii špionáže. Napsal 60 knih literatury faktu, například Hledáme kosmické civilizace, Osudové okamžiky Československa, Osudové okamžiky XX. století, Doteky dějin, Géniové XX. století, Velmistři špionáže, Tajný závod o Měsíc, Českoslovenští vyzvědači a další. Dostal několik cen za popularizaci vědy i za knižní tvorbu. Knižní rozhovor s Karlem Pacnerem Psaní jako posedlost vyšel necelý měsíc před autorovou smrtí v roce 2021.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM