EN

Vrcholné dílo jednoho z nejoceňovanějších autorů současné americké beletrie.
Pip Tylerová neví, kdo vlastně je. Žije ve squatu a splácí studentskou půjčku. Její matka jí odmítá prozradit totožnost otce i to, kdy se narodila, protože život jí samotné, stejně jako životy dalších postav, je zahalen tajemstvím. Postupně se mladistvý idealismus, nevinnost a věrnost střetávají se lží, manipulací i vraždou. Kniha není jen intimní výpovědí o mezilidských vztazích, je také naléhavou výpovědí o světě, ve kterém žijeme.
Získaná ocenění:
Magnesia Litera, 2018, nominace v kategorii Litera za překlad

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Purity
Původní jazyk angličtina
Počet stran 548
EAN 9788074735462
Datum vydání 11.09.2017
Věk od 15
Formát 165x235 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 1,061
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Pip Tylerová má neuspokojivou, špatně placenou práci, bydlí v anarchistickém squatu, splácí obrovskou studentskou půjčku a nemá tušení, kdo vlastně je. Ví, že se ve skutečnosti jmenuje Purity, ale matka jí odmítá prozradit totožnost jejího otce i své vlastní pravé jméno, dokonce jí nechce ani říct, kdy se narodila. Andreas Wolf je charismatický provokatér původem z bývalého východního Německa, který založil v Bolívii organizaci podobnou WikiLeaks. Leila Helouová je americká novinářka libanonského původu provdaná za stárnoucího invalidního spisovatele. Pracuje pro internetový deník, jehož provozovatelem a majitelem je Tom Aberant – Leilin milenec.

Vztahy mezi hlavními postavami jsou zastřené nesčetnými tajemstvími a odkrývají se jen nesmírně pomalu. Mladistvý idealismus, nevinnost a věrnost se střetávají se složitým předivem lží, manipulací, špionáží a vraždou.

Stejně jako předcházející Franzenovy knihy není Purity jen výpovědí o mezilidských vztazích, je také naléhavým svědectvím o světě, ve kterém žijeme, a příslovečným tavicím kotlíkem myšlenek, které naši dobu charakterizují.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jonathan Franzen

Jonathan Franzen

Jonathan Franzen je americký spisovatel, esejista a překladatel. Pravidelně přispívá do časopisu New Yorker, je autorem řady kritických statí. V roce 2013 vydal sborník The Kraus Project – vlastní překlady tří významných esejů rakouského spisovatele, novináře a dramatika Karla Krause. Za román Rozhřešení získal americkou Národní knižní cenu a několik dalších ocenění. Podobného uznání se dočkal i román Svoboda, díky němuž se Franzen objevil na titulní straně časopisu Time s titulkem „Velký americký spisovatel“. Svou pozici výjimečného autora potvrdil i dalším románem Purity.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM