EN

Třetí magické dobrodružství ze světa Nikdyuš
Morrigan a její přátelé přežili první rok jako hrdí studenti elitní Divinské společnosti, pomohli zničit Přízračný trh a prokázali věrnost jednotce 919. Nyní Morrigan čeká nová výzva: ovládnout tajemná Podlá umění a zkrotit moc, jež ji může pohltit. Jenže Nikdyuš zachvátila děsivá nemoc, která mění nakažené divočichy v kruté nečichy. Jak obětí Prázdnice přibývá, šíří se panika. Morrigan dojde, že musí najít lék, i když to ji – a všechny v Nikdyuši – vystaví většímu nebezpečí, než si kdy dokázala představit.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 3
Jazyk čeština
Původní název Hollowpox
Původní jazyk angličtina
Řada Nikdyuš
Překladatel Vladimír Medek
Počet stran 560
EAN 9788000071268
Datum vydání 28.08.2023
Věk od 12
Formát 130x200 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,576
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Morrigan a její přátelé přežili první rok jako hrdí studenti elitní Divinské společnosti, pomohli zničit Přízračný trh a prokázali věrnost jednotce 919. Nyní Morrigan čeká nová výzva: ovládnout tajemná Podlá umění a zkrotit moc, jež ji může pohltit. Jenže Nikdyuš zachvátila děsivá nemoc, která mění nakažené divočichy v kruté nečichy. Jak obětí Prázdnice přibývá, šíří se panika. Morrigan doje, že musí najít lék, i když to ji – a všechny v Nikdyuši – vystaví většímu nebezpečí, než si kdy dokázala představit.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Nikdyuš"

Hodnocení čtenářů

Hana Kristínová
Autorka třetí díl série Nikdyuš vystřelila do výšin. Strašně mě baví příběhy ve stylu fantasy, které je prvoplánově určeno pro děti a mládež, ale troufnu si říct, že si konkrétně tento příběh najde své čtenáře i mezi "dospěláky" a nebude jich málo. V tomto díle nás čeká pomalejší rozjezd, ale pak vás kniha strhne jako lavina a vyplivne na konci s pocitem, že nechcete, aby příběh skončil. Jedná se o příběh nadčasový, kde se v pozadí řeší i vážnější témata, což není úplně jednoduché do knihy tohoto žánru vpravit, to oceňuji. Čtení jsem si moc užila, série má vše, co správné fantasy mít má a těším se na další knihy této autorky, protože mě její jazyková vybavenost a představivost velmi baví. Doporučuji všemi deseti, tohle si nemůžete nechat ujít!
Příkaská Blanka
Nikdyuš, Divomor, Prázdnice, tři slova, která zní trochu jako kouzelné zaklínadlo. Tak se jmenují knihy, které pro převážně dětské čtenáře napsala australská spisovatelka Jessica Townsend. A napsala je skvěle! Tato kouzelná fantasy s origalnimi prvky, vás pohltí ihned od první stránky. A ač jsou knihy určeny pro mladší čtenáře, tak věřte že mají co nabídnout i starší věkové kategorii. ✨Před třemi lety jsem si na doporučení přečetla Nikdyuš, následně Divomor a okamžitě jsem této sérii naprosto propadla. Bylo to stejné jako když jsem poprvé četla Harryho Pottera. Zní to možná jako klišé, ale je to tak. Od první stránky mě příběh kouzelnické dívky Morigan Crow bavil, zcela jistě na tom má svůj podíl i vynikající překlad Vladimíra Medka👌 Letos na konci léta vyšlo další pokračování příběhu Morigan Crow s tajemným názvem Prázdnice. ✨ Co nebo kdo to Prázdnice je nikdo neví. Neznámá epidemie, šířící se kouzelnickým světem, útočí po celé Nikdyuši a napadá divočichy. Obyvatelé jsou v ohrožení, případy napadení se množí a s každým novým dnem přibývají oběti. Morigan dlouho nevydrží stát stranou a pouští se do pátrání po léku. ✨ Páni tohle byla zase pecka, ani nevíte jak jsem se na čtení těšila a užila jsem si jej na maximum😍 Kouzelnický hotel Deucalion s jeho rozmary, se tentokrát překonával. Nádherná atmosféra adventu, teda tam bych chtěla hned být🎄🥰 Nevrlá maxikočka Fenestra, potrhlý strýc Jupiter, kamarádi z jednotky 919, kouzelná knihovna..... je tam toho tolik co bych chtěla vidět. A ač nemám moc ráda výšky, tak bych se hned s chutí projela po paraplové dráze. Nevěděla bych co dřív 😁😍, je to tam totiž skvělý. Celý svět Nikdyuše bych chtěla navštívit, opravdu kouzelné místo. Moc jsem si čtení užila, doporučuji všem bez rozdílu věku.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jessica Townsendová

Jessica Townsendová

Jessica Townsendová je australská autorka, která do dětské literatury vtrhla jako velká voda románem Nikdyuš. V minulosti se živila jako copywriterka nebo redaktorka dětského časopisu. Nikdyuš, první kniha z velkolepé fantasy série často přirovnávané k Harrymu Potterovi, slaví úspěch po celém světě. Práva se prodávají ve velkých aukcích a čtenáři i kritici jásají. Žije v Queenslandu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM