EN

Touhy Džendeho Džongy

Mbue Imbolo


Co všechno člověk musí obětovat, když chce zajistit své rodině lepší budoucnost a život v blahobytu?
Co všechno člověk musí obětovat, když chce zajistit své rodině lepší budoucnost a život v blahobytu? Román o touhách, snech i zklamání emigrantů, který současně výstižně zachycuje obraz americké společnosti a jejich hodnot.

Detailní informace

Ilustrátor Michaela Treuerová
Jazyk čeština
Původní název Behold the dreamers
Překladatel Libuše Čižmárová
Počet stran 407
EAN 9788074734304
Datum vydání 25.05.2016
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,542
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Co všechno člověk musí obětovat, když chce zajistit své rodině lepší budoucnost a život v blahobytu? Džende Džonga emigruje z Kameru do New Yorku, aby zde začal žít svůj amerických sen. Po několika měsících téměř otrocké práce se na něj usměje štěstí a získá práci snů – stane se z něj osobní řidič rodiny Clarka Ewardse, vysoce postaveného manažera v bance Lehman Brothers. Džende má poprvé v životě dobře placenou práci a dokáže zabezpečit nejen svou rodinu, ale i podporovat příbuzné v Kamerunu. Jeho žena začne pomáhat v Clarkově domácnosti a získá si důvěru jeho manželky. Zdá se, že po letech strádání a tvrdé práce čeká Džendeho rodinu světlá budoucnost. Jeho sny se však začnou rozplývat, když na povrch vypluje pravda o finančních machinacích banky Lehman Brothers a když se Clarkova, na povrch dokonalá rodina, zhroutí pod tíhou utajovaných skutečností a v důsledku nefungujících rodinných vztahů. Tehdy se naplno ukáže, že Džendeho život v emigraci stojí na vratkých nohách a on musí učinit jedno ze svých nejtěžších životních rozhodnutí.

Román vypráví citlivým a sugestivním způsobem o každodenním nelehkém životě imigrantů, jejich touhách, snech i odhodlání začít nový, lepší život a současně výstižně zachycuje obraz dnešní západní společnosti a jejích hodnot.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM