EN

Nultá hodina

Lotta Lundbergová


Tři příběhy a tři ženy v nulté hodině svého života. Jejich svět je v troskách a ony musejí svému životu dát nový smysl a směr. Strhující, výborně napsaná kniha, která kompozicí i intenzitou připomíná román Hodiny Michaela Cunnighama.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Michaela Treuerová
Jazyk čeština
Původní název Timme noll
Překladatel Viola Somogyi
Počet stran 341
EAN 9788074734298
Datum vydání 21.04.2016
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,481
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Nultá hodina, Stunde Null, je termín, který se v Německu používá pro označení období bezprostředně po druhé světové válce, období, kdy celá země ležela v troskách, na nichž lidé zatížení těžkým břemenem viny museli vystavět nový svět. Tento román vyrůstá z představy ženy, jejíž svět se náhle zhroutil, ženy v její nulté hodině – který směrem se vydá?

Rok 1945. Spisovatelka Hedwig Lohmannová míří z bombardováním zničeného Berlína do kláštera v Anastasiendorfu. Její dcerku poslalo gestapo během války na pouť peklem. Mohla se Hedwig obětovat místo ní? Kde je Holčička teď? Je ještě vůbec naživu?

Rok 2004. Ingrid se vzdá své terapeutické praxe a přestěhuje se na malý ostrůvek, aby tam pečovala o svého nemocného muže. Na ostrově však žije i Hanna, spisovatelka, která postupně nenápadně vráží mezi oba manžele klín, obrací jejich soužití vzhůru nohama.

Rok 1983. Isa je výjimečně vnímavé a chytré děvče. Když se její rodiče rozejdou a maminka ji opustí, začnou se v jejím magickém světě dít strašlivé věci a ona skončí v péči psycholožky. Jednoho dne vymyslí Velkou terapeutickou hru, ve které naštěstí existují i způsoby, jak se neztratit v Chaosu a napravit nepřátelský svět.

Lotta Lundbergová tyto tři hlasy splétá dohromady s velkou dovedností a způsobem připomínajícím bestseller Hodiny Michaela Cunninghama. Autorce se podařilo nejen velmi empatickým a věrohodným způsobem vykreslit období po druhé světové válce, její mistrovství spočívá zejména v nekompromisním odhalování vnitřního světa všech tří žen v mezní životní situaci a hledání odpovědí na existenciální otázky: Co je úkolem ženy? Jak nemyslet na tíhu viny? Kolik spoluúčasti si člověk smí připustit a kolik popřít, aby dokázal žít dál? Dokáže člověk přijmout další šanci, když už prošel tou nejstrašnější zkušeností? Kniha Nultá hodina je v mnoha ohledech nezapomenutelnou a nové obzory otevírající čtenářskou zkušeností.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM