EN

Musíme si promluvit o Kelvinovi

Marcus Chown


Po velmi úspěšném titulu Kvantová teorie nikoho nezabije (česky KNIHA ZLIN, 2010) na náš trh přichází i autorova nejnovější publikace – Musíme si promluvit o Kelvinovi. I zde se Chown pokouší všedním jazykem přiblížit i laikům problematiku vzniku vesmíru, významu nekonečné rozmanitosti a pestrosti světa, ve kterém žijeme, záhadu tmavé noční oblohy, která by teoreticky měla zářit stejně jako povrch typických hvězd nebo původ železa kolujícího v naší krvi.

Detailní informace

Žánr non-fiction
Jazyk čeština
Původní název We need to talk about Kelvin
Překladatel Lucie Kudlejová
Počet stran 268
EAN 9788087162804
Datum vydání 27.10.2010
Věk od 15
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice TEMA
Hmotnost 0,3
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Po velmi úspěšném titulu Kvantová teorie nikoho nezabije (česky KNIHA ZLIN, 2010) na náš trh přichází i autorova nejnovější publikace – Musíme si promluvit o Kelvinovi. I zde se Chown pokouší všedním jazykem přiblížit i laikům problematiku vzniku vesmíru, významu nekonečné rozmanitosti a pestrosti světa, ve kterém žijeme, záhadu tmavé noční oblohy, která by teoreticky měla zářit stejně jako povrch typických hvězd nebo původ železa kolujícího v naší krvi. Složitost světa prozrazuje nejen to, že Bůh hraje s vesmírem kostky, ale že pokud by kostky nehrál, vůbec žádný vesmír by zde nebyl. Těšte se na rozkrytí souvislosti mezi vaším televizním přijímačem a vznikem vesmíru. S upřímností sobě vlastní autor prohlašuje některé běžně uznávané závěry za nesprávné. Většina astronomů se tak v jejich interpretaci mýlí. Jeho nová kniha rozhodně změní způsob, jakým vidíte svět. Chown vám jako určitý průvodce umožní číst kosmická znamení anebo, slovy Williama Blakea, 'vidět svět v zrnku písku!.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Marcus Chown

Marcus Chown

Marcus Chown je několikrát oceněným autorem vědeckých publikací a oblíbeným popularizátorem vědy. Původně se živil jako radioastronom působící v Kalifornském technologickém institutu v Pasadeně. Je konzultantem pro kosmologické záležitosti vědeckého týdeníku New Scientist a autorem bestselerů jako Kvantová teorie nikoho nezabije nebo Musíme si promluvit o Kelvinovi. Sestavil elektronickou knihu The Solar System jako aplikaci pro iPad. Tato publikace získala ocenění Kniha budoucnosti 2011. Žije v Londýně.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM