EN

Daniela

Stephen Weeks


Strhující historický román a zároveň neobyčejně poutavý milostný příběh zavede čtenáře do nacisty okupované Prahy v době před koncem války. Daniela je prvním dílem zamýšlené trilogie Century Trilogy (Století) o osudech židovských rodin žijících ve střední Evropě. Druhý díl, White Horses (Bílí koně), se odvíjí v postkomunistické Praze roku 1993. Dosud nedokončený závěrečný díl Legion of Snows (Sněhová elegie) se odehrává v letech 1918-1919 na Sibiři a opět v Praze.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Daniela
Překladatel Dagmar Štěpánková
Počet stran 456
EAN 9788087162897
Datum vydání 12.12.2011
Věk od 18
Formát 135x205 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,594
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Strhující historický román a zároveň neobyčejně poutavý milostný příběh Daniela zavede čtenáře do nacisty okupované Prahy v době před koncem války.

Vzpomínky vypravěče, starého správce památníku v bývalém německém zajateckém táboře – v povědomí Čechů úplně jinak zapsané – slezské Zaháni, ale obsáhnou mnohem delší časový oblouk a zahrnou téměř celý středoevropský prostor. Jak si s životy jednotlivců zahrála doba, v níž se dějiny psaly krví milionů? Sledujeme životní peripetie muže, který jako modrooké blonďaté dítě vyrostl v židovské rodině na Ukrajině, jako příslušník Hilfswillige se zúčastnil bitvy o Stalingrad, se štěstím unikl z obležení, jako zajatec otročil na statku v Polsku, opět uprchl a v listopadu 1944 v uniformě německého důstojníka přijíždí do Prahy. Zde se znovu setká s Danielou, německými důstojníky vyhledávanou prostitutkou, která se stane jeho životní láskou. Avšak jako Nikolaj není tím, za koho se vydává, tak i Daniela skrývá, jakou odpovědnost na sebe vzala.

Daniela je prvním dílem zamýšlené trilogie Century Trilogy (Století). Druhý, již dokončený díl, White Horses (Bílí koně), se odvíjí v postkomunistické Praze roku 1993. Dosud nedokončený závěrečný díl Legion of Snows (Sněhová elegie) se odehrává v letech 1918-1919 na Sibiři a opět v Praze. Všechny tři romány, které spojují osudy tří židovských rodin žijících ve střední Evropě, představují silné příběhy kromobyčejné lásky na pozadí převratných událostí dvacátého století.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM