EN

Augustin Zimmermann

Zuzana Kultánová


Tragický příběh Augustina Zimmermanna a jeho rodiny založený na skutečných událostech.
Nadčasový příběh o bláhové touze vymanit se ze své přirozenosti a temných vášní, jež mají za následek řadu osudových chyb, který je zasazen do druhé poloviny 19. století a inspirován skutečným příběhem.
Získaná ocenění:
Magnesia Litera, 2017, nominace v kategorii Litera pro objev roku
Cena Jiřího Ortena, 2017, Cena Jiřího Ortena pro autory do třiceti let
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Radek Jahůdka
Jazyk čeština
Počet stran 200
EAN 9788074734212
Datum vydání 26.04.2016
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice WALT
Hmotnost 0,27
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Augustin Zimmermann, hlavní protagonista novely, jejíž děj se odehrává v šedesátých letech devatenáctého století, představuje až archetypální model nešťastného člověka. Zatímco svět kolem něj prodělává prudké změny průmyslové revoluce, produkuje a prosperuje, jeho rodina se potýká s existenční krizí, jež se v důsledku jeho alkoholismu a bezútěšného pokusu uspět v novém světě, stále zhoršuje. Augustinova nevyjasněná minulost, podivný neklid a lstivá povaha vrhnou temný stín na celou rodinu, která zabředává do stále větší beznaděje a propadá se hlouběji na společenské dno, odkud není cesta zpět. Děj tragicky vyvrcholí v tehdejším pražském Josefově, místě bídy, jenž byl po staletí uzavřeným židovským ghettem.

Novela debutující prozaičky Zuzany Kultánové je inspirována skutečným příběhem Augustina Zimmermanna a jeho dětí, autorce se však podařilo na pozadí historických událostí a kulis staré Prahy zachytit nadčasový příběh o bláhové touze hlavní postavy vymanit se ze své přirozenosti a temných vášní, jež mají za následek řadu osudových chyb.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Zuzana Kultánová

Zuzana Kultánová

Zuzana Kultánová pochází z Uherského Brodu, žije v Praze. Vystudovala Český jazyk a literaturu na Slezské univerzitě v Opavě, následně pokračovala bohemistikou na Ostravské univerzitě v Ostravě. Během studií se začala věnovat literární kritice. Po škole pracovala jako projektová manažerka v oblasti online marketingu, v roce 2017 začala spolupracovat s nakladatelstvím Kniha Zlín jako redaktorka. Za svůj debut, novelu Augustin Zimmermann, získala Cenu Jiřího Ortena 2017 a byla nominována na DILIA Litera pro objev roku za rok 2017.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM