EN

Kovy - Ovšem

Karel Kovář


Ze života za kamerou. Bez filtrů. Bez scénáře. O všem.
Ve sbírce osobních příběhů, básní a fotek sdílí Karel Kovář cestu obyčejného kluka z malého města, jehož život se během pár let otočil doslova vzhůru nohama. Od téměř idylického dětství, přes komplikované dospívání a tragikomické vztahy, až po budování kariéry na YouTube a smíření se se svou identitou. O stránce života, která byla důsledně skryta. O rodině a snaze zůstat sám sebou. O slzách smutku, štěstí a hlavně smíchu, protože toho není nikdy dost... Jednoduše o všem!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr non-fiction
Jazyk čeština
Počet stran 224
EAN 9788026506980
Datum vydání 23.11.2017
Věk od 12
Formát 145x205 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,444
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Ve sbírce osobních příběhů, básní a fotek sdílí Karel Kovář cestu obyčejného kluka z malého města, jehož život se během pár let otočil doslova vzhůru nohama. Od idylického dětství, přes komplikované dospívání a tragikomické vztahy, až po budování kariéry na youtube a smíření se se svou identitou. O stránce života, která byla důsledně skryta. O snaze zůstat sám sebou. O slzách smutku, štěstí a hlavně smíchu, protože toho není nikdy dost... Jednoduše o všem!

Karel Kovář, vystupující na youtube po přezdívkou Kovy, natáčí již déle než 5 let videa, ve kterých mluví převážně o sociálních sítích, aktuálních tématech, veřejném dění i politice. Ovšem je jeho knižním debutem, ve kterém se prolíná autobiografie, zápisky z cest, básně a autorovy fotografie.



Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Audio

Hodnocení čtenářů

Jiří Dvořák
Knížku jsem si objednal už v předprodeji, nejen proto že znám autorovu aktivitu na internetu, ale i proto že je stejně starý jako já. A já si nedokáži představit, že bych napsal knihu a on to dokázal! Byl jsem prostě zvědavý jak dopadne kniha, kterou píše můj vrstevník, navíc autobiografii ve 21 letech. Velmi jsem se těšil, takže jen co mi ji PPL doručila hned jsem přečetl jsem sotva pár stran a věděl jsem, že to byla dobrá koupě. Možná to je tím, že Kovy miluje dobré jídlo, dobré pití a hlavně výbornou kávu, takže jsme v tomto ohledu stejný. Možná taky tím, že jsme stejně staří a řešíme podobné problémy. Nebo je prostě talent na psaní. Každopádně mě kniha mile překvapila a předčila mé poměrně velké očekávání. V knize není jen sepsán Kájův život, ale zabývá se zde moderní problematikou u dětí a odkrývá zde v dnešní době moderní, ovšem ne všem zcela známé internetová média, obzvláště YouTube a to i z pohledu autora videí (YouTubera) a jeho problémy. Knihu obohatil o nejlepší i nejhorší zážitky z cest a protože dosti cestuje a cestování miluje, není těch historek a poznatků málo. Celá kniha je navíc protkaná osobitým humorem. Kniha Ovšem není dle mého pouze pro fanoušky Karla Kováře alias Kovyho, ale i pro lidi kteří neznají příliš tento internetový fenomén nesoucí jméno YouTube a chtějí jej poznat a najít pochopení pro mládež a celkově tento trend. Ovšem Ovšem bych doporučil hlavně snílkům, či lidem kteří se již svých snů vzdali. A proč? protože tento kluk s jeho životem je chodící důkaz o tom, že když v něco věříme a nadchneme se pro to dokážeme nemožné. Vždyť kdyby někomu malý Kája, když nahrával první video na internet (OK, to nebyl už zas tak malý) řekl, že chce být slavný, procestovat celý Svět, nebo jeho velkou část a napsat o sobě knihu a to vše v následujících deseti letech, tak by si každý klepal na čelo, jak moc ten kluk naivní je. Ovšem (Omlouvám se, že často používám slovo ovšem, ovšem přijde mi slovo ovšem k Ovšem příhodné) Cesty Boží jsou nevyzpytatelné, takže malý Kája se opravdu stal známým, opravdu již navštívil kus Světa a ve svých jednadvaceti letech o sobě napsal knížku, zkrátka i přes všechny problémy a překážky nepřestal v sebe věřit a teď snad nejen mě ukázal, že žádný sen není příliš naivní. Z jeho první knížky jsem poměrně nadšený a doufám, že to není první a poslední jeho kniha. Rad bych si přečetl třeba i podrobněji o jeho cestách a zážitcích. Takže Díky všem kdo za Ovšem může.
Lucie Šafránková
Kniha mi dnes přišla a dnes jsem knihu jedním dechem dočetla. Pořídila jsem ji mladšímu bráchovi s nadějí, že konečně oddělí smysluplnou tvorbu youtubu a tu ne tak smysluplnou. Do knihy jsem vkládala naděje hned po přečtení ukázky "O přetvářce" a jsem velice potěšena tím, že můžu říct, že mé očekávání nezklamala. Jako budoucí učitelka vím, co děti ovlivňuje. A jestli má děti ovlivňovat youtube, ať je to na tomto kanále, který jim má, stejně jako Tvá kniha, co dát. Kniha pobavila, dojala, souhlasně jsem při její četbě přikyvovala a myslím si, že dnešním mladým a dětem má co nabídnout. Na magisterském studiu si OVŠEM hrdě zapisuji do seznamu přečtené literatury pro děti a mládež a už se moc těším, až za ni budu bojovat na kolokviální zkoušce. Dobrá práce Králíku! ;)

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Karel Kovář

Karel Kovář

Karel Kovář, známý jako Kovy, je český youtuber, vloger a donedávna také let’s player. Pochází z Pardubic, kde ve svém pokojíčku natočil první video. YouTube mu pak převrátil život vzhůru nohama. Od ostatních českých youtuberů se liší tím, že probírá aktuální společenská témata, politiku, odvrácenou stranu sociálních sítí či například bankovní půjčky. Jeho tvorba se zakládá na infotainmentu (propojení informací a zábavy) a pomocí videí se snaží bořit předsudky ve společnosti. V letech 2016, 2017 a 2018 dostal ocenění Videobloger roku. Časopisem Forbes byl označen za 17. nejvlivnějšího Čecha na sociálních sítích v roce 2016 a poté se v roce 2017 objevil v žebříčku 30pod30. Jeho literárním debutem je velmi osobní knížka Ovšem, v níž se snaží inspirovat mladé lidi k cestování a zájmu o dění kolem sebe. Popisuje zde klasické i méně tradiční výzvy, které provázely jeho dospívání. V roce 2019 zabrousil do úplně jiného žánru – jeho iPohádka vypráví o tom, co se stane, když se pohádkové království připojí k internetu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM