EN

Československé stíhací letouny

Alois Pavlůsek


Poznejte jedinečnou historii vývoje a výroby československých stíhacích letounů.
Se vznikem samostatného Československa započalo budování ozbrojených sil mladé republiky, samozřejmě včetně vojenského letectva, které odstartovalo svůj rozvoj během první světové války. Tato ojedinělá publikace přináší chronologický přehled všech vyráběných typů i prototypů československých stíhaček. Poutavou a čtivou formou se seznámíte s nejvýznamnějšími stíhacími letouny, vynikajícími piloty i špičkovými leteckými konstruktéry. Nechybí technická data, dobové fotografie a barevné bokorysy strojů.

Detailní informace

Žánr military
Jazyk čeština
Počet stran 128
EAN 9788026418092
Datum vydání 12.02.2018
Věk od 14
Formát 190x238 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,565
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Se vznikem samostatného Československa započalo budování ozbrojených sil mladé republiky, samozřejmě včetně vojenského letectva, které započalo svůj bouřlivý rozvoj již během první světové války. Tato ojedinělá publikace přináší chronologický přehled všech vyráběných typů i prototypů československých stíhaček v průběhu dvacátého století. Poutavou a čtivou formou se seznámíte s nejvýznamnějšími stíhacími letouny, vynikajícími piloty i špičkovými leteckými konstruktéry. Nechybí technická data, dobové fotografie a ilustrované bokorysy všech strojů.

*chronologické řazení po jednotlivých dekádách

*přehled prototypů i jednotlivých vyráběných typů stíhacích letounů

*dobové fotografie, ilustrované bokorysy

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Alois Pavlůsek

Alois Pavlůsek

Alois Pavlůsek je absolventem Vojenské letecké školy v Košicích a Vojenské akademie v Brně. Po studiích pracoval jako letecký specialista v armádě a letectví se profesně věnuje i v současnosti, kdy publikuje v odborných leteckých časopisech. Jeho velkým koníčkem je motorismus, přičemž vášni pro jednu stopu propadl již v šesti letech, kdy poprvé sám řídil stroj ČZ 125T. Je autorem několika velmi úspěšných publikací věnovaných převážně českým značkám. Kromě letectví a motorismu se zabývá také etnografií.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM