EN

Proměňte hněv v pozitivní sílu a využijte jej ve svůj prospěch!

Joe Solmonese


Obranný mechanismus, kterýpomáhá překonat každodenní problémy.
J. Solmonese, bývalý šéf Human Rights Campaign, ví mnoho o tom, jak dosahovat žádoucích společenských změn. Hlavní součástí jeho strategie bylo vždy patřičné zkrocení hněvu: naučil se vnímat tuto emoci jako zdroj energie, kterou je třeba vhodným způsobem usměrnit a využít. Ukazuje, jak lze rozhořčení proměnit v produktivní postup vedoucí k postupnému splnění našich cílů.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Gift of Anger
Původní jazyk angličtina
Počet stran 176
EAN 9788072615216
Datum vydání 05.10.2017
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství MANAGEMENT PRESS
Hmotnost 0,222
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Joe Solmonese, bývalý šéf Human Rights Campaign, největší organizace, hájící lidská práva v USA, ví mnoho o tom, jak dosahovat žádoucích společenských změn. Hlavní součástí jeho strategie bylo vždy patřičné zkrocení hněvu: naučil se vnímat tuto emoci jako zdroj energie, kterou je třeba vhodným způsobem usměrnit a využít. Ukazuje nám, jak lze rozhořčení proměnit v produktivní postup vedoucí k postupnému splnění našich cílů či snů. V rámci složitých bojů o rovnoprávnost si například uvědomil, že je lepší spíše být empatický vůči svým protivníkům, než je hanobit. Radí také, abychom hledali spojence i tam, kde je jejich přítomnost nepravděpodobná.

Hněv, vztek, zuřivost – ať už použijeme jakýkoli výraz – je emocí, patřící ke každé lidské bytosti. Tak jako u ostatních emocí existuje dobrý důvod, proč jsme schopni hněvu. Někdy je dobré se rozzuřit. Když čelíte nějaké opravdu frustrující skutečnosti, je nejužitečnější se zamyslet nad tím, jak svou zlobu využijete: potlačíte ji, anebo najdete způsob, jak ji využít ve svůj prospěch? Hněv je něčím, co vnímáte, co oprávněně prožíváte tváří v tvář nespravedlnosti. Zpracování hněvu a jeho proměna v pozitivní výsledek je procesem, který sestává z mnoha kroků. Prvním krokem je rozhodnutí, zda je vztek vůbec oprávněnou reakcí na nějakou situaci. Pokud tomu tak není, kniha vám napoví, jaký by měl být váš správný pocit a následný postup.

V dnešním světě panuje více hněvu než dříve. Jsme rozprostřeni do milionu různých směrů, a přesto je dnešní svět menší, propojenější a naše vztahy se rychle mění. Byli jsme zvyklí konkurovat firmám, sídlícím ve stejné budově nebo zemi; dnes však musíme uvažovat o globální ekonomice. Sociální sítě se staly platformami, umožňujícími komukoli cokoli demokraticky vyjádřit, což je pozitivní. Obrovské množství takových projevů, nefiltrovaný obsah a anonymita, kterou tyto platformy umožňují, nicméně vytvářejí komnaty ozvěn, ve kterých se pocity hněvu a ublíženosti zesilují. Tento stres může vést k emocionální reakci, a někdy volíme raději vztek než jiné emoce, abychom nepůsobili zranitelným dojmem. Často používáme hněv jako obranný mechanismus, který nám pomáhá překonat každodenní bitvy. S tím, jak náš hněv narůstá, však ztrácíme schopnost spolupracovat – dosahovat společenských změn nebo spolu prostě vycházet na pracovišti. Taková zloba nás může vzájemně izolovat. Ať už jde o nalezení společných zájmů, překonání odlišností nebo o schopnost naslouchat, aniž by hněv filtroval to, co slyšíme, je třeba umět proměnit jakoukoli situaci ve vítězství. A přesně o tom je tato kniha.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM