EN

Hvězdy nad hlavou

Marissa Meyerová


Zapátrejte v minulosti postav z Měsíčních kronik a zjistěte, co zapříčinilo jejich osudy!
Jak se Cinder ocitla pod ochranou Michelle Benoitové? Co přimělo Winter k rozhodnutí nikdy nepoužít svůj měsíční dar? A co vedlo k uvěznění Cress v satelitu a k Vlkovu postavení alfy v královnině armádě? Fanoušci Měsíčních kronik v této knize najdou devět povídek, v nichž si mohou přečíst o minulosti svých oblíbených postav. Soustředí se na klíčové momenty raného života hrdinů, které ovlivnily jejich budoucí život.

Detailní informace

Číslo dílu 5
Jazyk čeština
Původní název Marissa Meyerová - Hvězdy nad hlavou
Původní jazyk angličtina
Překladatel Martina Šímová
Počet stran 288
EAN 9788025238844
Datum vydání 23.01.2017
Věk od 12
Formát 140x210 mm
Nakladatelství Egmont
Hmotnost 0,354
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Zapátrejte v minulosti postav z Měsíčních kronik a zjistěte, co zapříčinilo jejich osudy!

Fanoušci Měsíčních kronik v této knize najdou devět povídek, v nichž si mohou přečíst o minulosti svých oblíbených postav. Soustředí se na klíčové momenty raného života hrdinů, které ovlivnily jejich budoucí život: vyjde najevo, jak se Cinder ocitla pod ochranou Michelle Benoitové a jak se sžívala se svou adoptivní rodinou v Novém Pekingu; co přimělo Winter k rozhodnutí nikdy nepoužít svůj měsíční dar; co vedlo k uvěznění Cress v satelitu a k Vlkovu postavení alfy v královnině armádě. Navíc blíže rozvede moment prvního Kaiova a Cindeřina setkání – tentokrát z princova pohledu –, a dokonce se dostane i na dlouho očekávanou svatbu.

Jako bonus je v rámci této knihy do světa Měsíčních kronik výjimečně zahrnuto také převypávění další pohádky – povídka Malá androidka odkazuje na známý příběh Andersenovy Malé mořské víly.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Měsíční kroniky"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Marissa Meyerová

Marissa Meyerová

Marissa Meyerová je autorkou bestsellerové série Měsíční kroniky včetně jejího pokračování v podobě souboru povídek Hvězdy nad hlavou a dvoudílné komiksové série, jež se věnuje oblíbené postavě Měsíčních kronik – Iko. V této řadě bychom neměli zapomenout ani na novelu Nejkrásnější, jež doplňuje obraz královny Levany. Autorka se krátce věnovala retellingu světa Alenky v říši divů v příběhu Bez srdce a pak se zaměřila na superhrdinské prostředí série Renegáti, kde si můžou čtenáři užít spoustu akce a odkazů na komiksovou klasiku. A pro ty, kdo mají rádi léto, moře a odkazy na Beatles, je po ruce svižná prázdninová knížka Instant Karma. Nejnověji nám autorka přináší převyprávění klasických evropských příběhů, které nás vracejí do světa pohádek v sérii Zlatá/Prokletá. Myslíte, že jde změnit předurčení osudu? Uvidíte… Marissa Meyerová si příběhy vymýšlela už od chvíle, kdy začala mluvit, a její láska k vyprávění se během dospívání projevovala tvorbou mnoha fanfiction k manga a anime sérii Silver Moon. Má bakalářský titul z kreativního psaní z Pacific Lutheran University a magisterský titul z nakladatelské činnosti z Pace University. Žije v Tacomě ve státě Washington s manželem a dcerami – dvojčaty.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM