EN

Cress - Měsíční kroniky

Marissa Meyerová


Opuštěná dívka podobná Locice ve třetím svazku fantasy série
Cress od dětství vyrůstala sama uvězněná v umělém satelitu. Jedinou společnost jí zde dělají počítačové obrazovky. Díky času strávenému s počítači se Cress vypracuje ve špičkovou hackerku. Naneštěstí je však přinucena pracovat pro královnu Levanu a právě dostala rozkazy vystopovat Cinder a jejího pohledného průvodce. Cinder a kapitán Thorne jsou na útěku. Společně se Scarlet a Vlkem plánují svrhnout královnu Levanu a zabránit její armádě v invazi na Zemi. Právě Cress může Cinder a jejím společníkům pomoct.

Detailní informace

Číslo dílu 3
Jazyk čeština
Původní název Cress - The Lunar Chronicles 3
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jana Zejmanová
Počet stran 210
EAN 9788025229521
Datum vydání 01.05.2014
Věk od 12
Formát 140x140 mm
Nakladatelství Egmont
Hmotnost 0,651
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Cress od dětství vyrůstala sama uvězněná v umělém satelitu. Jedinou společnost jí zde dělají počítačové obrazovky. Díky času strávenému s počítači se Cress vypracuje ve špičkovou hackerku. Naneštěstí je však přinucena pracovat pro královnu Levanu a právě dostala rozkazy vystopovat Cinder a jejího pohledného průvodce. Cinder a kapitán Thorne jsou na útěku. Společně se Scarlet a Vlkem plánují svrhnout královnu Levanu a zabránit její armádě v invazi na Zemi. Právě Cress může Cinder a jejím společníkům pomoct. Odvážný pokus zachránit ji se však nezdaří a celá skupina se rozdělí. Cress má konečně svou svobodu, ale musí za ni zaplatit vyšší cenu, než si dovedla představit. A královna Levana nehodlá připustit, aby se někdo postavil do cesty její svatbě s císařem Kaiem.

I když se Cress, Scarlet ani Cinder necítí být povolány k záchraně světa, zdá se, že jsou jedinou nadějí, kterou svět má.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Měsíční kroniky"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Marissa Meyerová

Marissa Meyerová

Marissa Meyerová je autorkou bestsellerové série Měsíční kroniky včetně jejího pokračování v podobě souboru povídek Hvězdy nad hlavou a dvoudílné komiksové série, jež se věnuje oblíbené postavě Měsíčních kronik – Iko. V této řadě bychom neměli zapomenout ani na novelu Nejkrásnější, jež doplňuje obraz královny Levany. Autorka se krátce věnovala retellingu světa Alenky v říši divů v příběhu Bez srdce a pak se zaměřila na superhrdinské prostředí série Renegáti, kde si můžou čtenáři užít spoustu akce a odkazů na komiksovou klasiku. A pro ty, kdo mají rádi léto, moře a odkazy na Beatles, je po ruce svižná prázdninová knížka Instant Karma. Nejnověji nám autorka přináší převyprávění klasických evropských příběhů, které nás vracejí do světa pohádek v sérii Zlatá/Prokletá. Myslíte, že jde změnit předurčení osudu? Uvidíte… Marissa Meyerová si příběhy vymýšlela už od chvíle, kdy začala mluvit, a její láska k vyprávění se během dospívání projevovala tvorbou mnoha fanfiction k manga a anime sérii Silver Moon. Má bakalářský titul z kreativního psaní z Pacific Lutheran University a magisterský titul z nakladatelské činnosti z Pace University. Žije v Tacomě ve státě Washington s manželem a dcerami – dvojčaty.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM