EN

Hraju, abych žil 1 – Jiný svět

Dmitrij Rus


Lze vyměnit normální život za život ve virtuální realitě? Jeden z nejúspěšnějších titulů žánru LitRPG.
Pohltila tě hra někdy natolik, až jsi zapomněl na svět okolo? Světem 30. let 21. století hýbe záhadný fenomén vtažení: vědomí hráče online hry se oddělí od těla a zůstane uvězněno ve virtuální realitě. Gleb neměl na výběr, nevyléčitelná nemoc ho donutila vtažení záměrně podstoupit. Ve hře ho čeká věčný život, noví přátelé, láska a nekonečné dobrodružství v úchvatném světě meče a magie.

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Igrať, čtoby žiť. Kniga 1. Sryv
Původní jazyk ruština
Překladatel Václav Štefek
Počet stran 336
EAN 9788025333181
Datum vydání 14.09.2017
Věk od 15
Formát 135x203 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,504
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Píší se třicátá léta jednadvacátého století a světem se šíří záhadný fenomén nazývaný vtažení. Hráčům online her se stále častěji stává, že se jejich vědomí oddělí od smrtelného těla a zůstane navždy uvězněno ve virtuální realitě. Dokážete si představit peklo, které čeká na nešťastníka vtaženého do hry Tetris? Nebo bezmoc, kterou cítí hráč, který uvízl v tankovém simulátoru a několikrát denně se musí smažit v rozžhaveném pancíři bitevního stroje? Hráčům her na hrdiny se ovšem vtažením otevírá vyhlídka na nekonečné dobrodružství v úchvatném světě meče a magie.

Gleb neměl na výběr, nevyléčitelná nemoc ho donutila záměrně podstoupit vtažení, aby z náruče smrti vytrhl alespoň své vědomí. Ve hře ho čeká věčný život, noví přátelé, láska, spousta dobrodružství a také nemálo překvapení. To největší tkví v tom, že na první pohled odlišný herní svět má s tím skutečným mnoho společného…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Hraju, abych žil"

Hodnocení čtenářů

Filip Valenta
„Zatímco on spí, já leveluju.“ Hlavní hrdina Gleb je třicetiletý ajťák, kterému doktoři dávají poslední měsíc života. Gleb je vše, ale rozhodně ne odhodlaný zemřít. Zjišťuje si alternativy dalšího života a nejvíce se mu zalíbí fenomén vtažení - hraní hry bez přestávky vás natolik pohltí, že se sami stanete součástí herního světa a vaše tělo v realitě upadne do kómatu. Bohužel po vtažení již není cesty zpět… Gleb si nakonfiguruje svoji postavu, zvolí si jméno Laith (v elfštině Dítě noci) a vrhá se do nepříjemných nástrah herního světa, který má být jeho nadějí na nový a dlouhý život. Jiný svět je moje vůbec první LitRPG, které jsem četl. Vrátil jsem se k němu po 3 letech a bylo stejně dobré, jak jsem si ho pamatoval - za což jsem velice rád. Gleb byl pro mě již od začátku sympaťák, který nejprve jednal, až pak myslel. Kniha je plná akce a dobrodružství, Gleb má neustálý přístup k zajímavým momentům, vzácným předmětům a dechberoucím úkolům - a je to vlastně špatně? Bavilo by vás číst si o nudném expení bez jakéhokoliv dobrodružství? No mě rozhodně ne… Co bych knize vytknul je pár překlepů a určitě to, že nás v první polovině navnadí na části přísně tajných informací a různých experimentů, které následně zmizí kdoví kam. I přesto se ale ihned vrhám na druhý díl a těším se na další Glebova dobrodružství!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Dmitrij Rus

Dmitrij Rus

Pod pseudonymem Dmitrij Rus se skrývá ruský spisovatel, který je původním vzděláním matematik a informatik. Od dětství rád četl a navštěvoval knihovny, ve 13 letech měl přečtené všechny knihy z oddělení pro děti a mládež a přestoupil do oddělení pro dospělé čtenáře. Posledních osmnáct let svého života prožil v zahraničí, převážně na Východě a v Asii. Zájem o literaturu a profesionální zájem o počítačové hry skloubil ve své tvorbě a stal se jedním ze světově nejznámějších autorů žánru LitRPG. Jeho sedmidílná série Hraju, abych žil z něho udělala bestselerového autora. V současné době žije Dmitrij Rus v Moskvě.
Zobrazit profil autora

Recenze

čbdb.cz - Jiný svět

„...Jednoznačně nejlepší kniha, co jsem v poslední době četl. Čtivá, se svižným tempem vyprávění, plná tradičního i netradičního dobrodružství. Ano, je to litRPG, takže nemalý prostor zabírá běhání po „virtuálním” světě, zabíjení monster a sbírání questů. Ale všechny tyhle věci jsou dobře napsané a s dost netradiční zápletkou. Kromě toho tu je i trocha romantiky, dějová linka s přesahem do reálnéh...
NAPIŠTE NÁM