EN

Ilustrovaný muž

Ray Bradbury


Příběhy, které se vám zaryjí pod kůži, od mistra v žánru science-fiction
Jsou příběhy, které žijí vlastním životem. Právě takové na sobě nosí záhadný Ilustrovaný muž. Celé jeho tělo pokrývají tetování, která vytvořila dávno zmizelá čarodějka snad z jiné planety. Bezejmenný vypravěč se setká s Ilustrovaným mužem a nahlédne do výjevů, které se mu odehrávají před očima. Ty po svém vylíčí – osmnáct příběhů, osmnáct ilustrací. Jedinečná sbírka povídek je milníkem v žánru sci-fi a poprvé vychází v českém překladu.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr sci-fi
Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název The Illustrated Man
Původní jazyk angličtina
Řada Ray Bradbury
Počet stran 272
EAN 9788025906378
Datum vydání 08.05.2017
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,414
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

V roce 1951, rok po vydání Marťanské kroniky, vychází sbírka Raye Bradburyho Ilustrovaný muž. Třebaže v pořadí druhá, jde o první autorovu sbírku, jež představila jeho triumfální vypravěčské umění v překvapivých podobách od hororu přes science fiction až po fantasy a poetickou vizi.

Bradbury sbírku volně propojil setkáním s Ilustrovaným mužem, jemuž se na těle odehrávají příběhy, vytetované dávno zmizelou čarodějkou, snad pocházející z jiné planety. Autor do těchto výjevů z celého vesmíru během jediného setkání vhlédl, aby je pak po svém vylíčil. Osmnáct ilustrací, osmnáct příběhů...

„Ilustrovaný muž je milníkem žánru science fiction a jednou z nejdůležitějších sbírek v historii americké povídky.“

- Willis E. McNelly

„Jednou z Bradburyho nejslavnějších povídkových sbírek je Ilustrovaný muž, kde se mluví o muži tetovaném nespočetným množstvím Rayových povídek, ten muž kráčí životem a nese si všechny ty příběhy na zádech. Hlásím se k němu!“

- Joe Hill

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Ray Bradbury"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ray Bradbury

Ray Bradbury

Ray Bradbury se narodil ve Waukeganu v Illinois. Po dokončení střední školy vydával vlastní časopis Futuria Fantasia, do něhož téměř všechny články a povídky psal sám. Záhy se však stal přispěvatelem velkých magazínů, jako byly Esquire, Collier’s či Saturday Evening Post. Jeho sbírky povídek Marťanská kronika a Ilustrovaný muž jsou považovány za klasiku žánru science fiction, ale patří i k milníkům americké literatury dvacátého století. V roce 1953 vyšel román 451 stupňů Fahrenheita, který Bradbury napsal ještě na pronajatém psacím stroji v univerzitní knihovně. Román sklidil ohlas po celém světě, Francois Truffaut podle něj natočil v roce 1966 film. Ray Bradbury byl mnohostranným autorem, psal i knížky pro děti, básně, eseje, divadelní hry a filmové scénáře.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM