EN

Rýže po charvátsku, Stínová hra

Hana Prošková


Dva kriminální příběhy
Rýže po charvátsku a Stínová hra jsou dva kriminální příběhy z pera Hany Proškové, známé české autorky detektivní literatury. Záhadné vraždy vyšetřují dva přátelé, malíř Horác a kapitán Vašátko. Každý z nich svým vlastním způsobem pátrá po pravdě – Horác instinktivně, zkoumáním lidské povahy, Vašátko naopak zcela racionálně sbírá fakta a dedukuje.

Detailní informace

Žánr detektivka
Jazyk čeština
Počet stran 352
EAN 9788026708179
Datum vydání 16.01.2017
Věk od 15
Formát 125x205 mm
Nakladatelství MOTTO
Edice Detektivky
Hmotnost 0,38
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Dva kriminální případy vyšetřují dva přátelé, malíř Horác a kapitán Vašátko. Každý z nich svým způsobem hledá cestu k pravdě, skryté pod nánosem falešných stop.

Rýže po charvátsku je případem zákeřných otrav arzénem v centru Prahy. Oběti zdánlivě nemají nic společného a Horác i Vašátko bezvýsledně pátrají po vrahovi, aby nakonec zjistili, že vlastně všední náhoda uvedla do pohybu strašlivou travičskou lavinu.

Stínová hra zpočátku působí zcela jednoznačně jako sexuálně motivovaná vražda, ale to jen do doby, než Horác a posléze i Vašátko začnou díky několika detailům pochybovat o vině zadrženého. Nemohl vraždit někdo jiný? Jak to bylo ve skutečnosti?

Hana Prošková (1924–2002) patří mezi známé autorky české detektivní literatury. Většina jejích psychologicky prokreslených příběhů je spojena se dvěma hrdiny – malířem Horácem a kapitánem Vašátkem, z nichž každý řeší záhadné kriminální případy svou vlastní metodou, Horác zkoumáním lidské povahy, Vašátko naopak racionálně sbírá fakta a dedukuje.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM