EN

Elling: Pokrevní bratři

Ingvar Ambjornsen


Celosvětový bestseller o nenormálnosti v normálním světě
Elling a Kjell Bjarne jsou pokrevní bratři. Stali se jimi, když spolu začali bydlet, když si zvládli koupit koťata, když zachránili těhotnou Reidun Nordslettenovou a když po narození holčičky poprvé zažili kocovinu... Citlivý Elling a hromotluk Kjell Bjarne jsou zkrátka jiní. Žijí ve světě, kterému nerozumějí a který nerozumí jim, ale neřeší to. Jejich pohled na každodenní situace překvapí, pobaví, ale taky donutí k zamyšlení, že věci mohou být jinak. Kde jsou vlastně hranice normálnosti?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr román
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Brodre i blodet
Původní jazyk norština
Řada Elling
Překladatel Jarka Vrbová
Počet stran 248
EAN 9788075054876
Datum vydání 31.10.2016
Věk od 15
Formát 140x180 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,273
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Celosvětový bestseller o nenormálnosti v normálním světě

Elling a Kjell Bjarne jsou pokrevní bratři. Stali se jimi, když spolu začali bydlet, když si zvládli koupit koťata, když zachránili těhotnou Reidun Nordslettenovou a když po narození holčičky poprvé zažili kocovinu...

Citlivý Elling a hromotluk Kjell Bjarne jsou zkrátka jiní. Žijí ve světě, kterému nerozumí a který nerozumí jim, ale neřeší to. Jejich pohled na každodenní situace překvapí, pobaví, ale taky donutí k zamyšlení, že věci mohou být jinak. Kde jsou vlastně hranice normálnosti? Jaké je to být jiný?

Ingvar Ambjornsen (1956) patří k nejčtenějším norským spisovatelům. Úspěšná byla už jeho kniha z roku 1986 Bílí negři o mladých lidech žijících na okraji společnosti. Tu dokonce čtenáři přirovnávají ke Kerouacově kultovnímu románu Na cestě. Tetralogie Elling, která vycházela v letech 1993–1999, se v Norsku stala naprostým bestsellerem. Podle její třetí části Elling: Pokrevní bratři vznikl dokonce i film a byla zdramatizovaná – v České republice divadelní hru pod názvem Chvála bláznovství uvádělo hned několik divadel.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM