Sladký život v Paříži | Albatrosmedia.cz
EN

Sladký život v Paříži

David Lebovitz

3,0
( 1 )

Vtipný příběhem o americkém cukráři, který se pokouší přežít v Paříži. Zábavné vyprávění doplňují originální recepty na sladké i slané pochutiny.
Sladký život v Paříži je vtipný příběh amerického cukráře, který se pokouší přežít v Paříži, městě světel, sýrů, čokolády a jiných sladkostí. Ačkoliv o životě v hlavním městě Francie dlouho snil, najednou zjišťuje, že vyjít s Pařížany a jejich zvyklostmi není tak jednoduché. Jeho zábavné vyprávění doplňují originální recepty na sladké i slané pochutiny.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 320
EAN 9788026708315
Datum vydání 20.02.2017
Věk od 15
Formát 125x205 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,356
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Tak jako mnozí další, známý autor kuchařek a cukrář David Lebovitz snil o životě v Paříži od chvíle, kdy toto kouzelné město poprvé navštívil. Nyní se mu to konečně povedlo a začíná nový život v hlavním městě Francie, ale brzy odhalí, že žít v Paříži není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Naštěstí má tajný recept na přežití – své kuchařské dovednosti. Žádný protivný francouzský úředník totiž neodolá čokoládovému dortíku…

David s vtipem a nadhledem vypráví o svých zážitcích v tomto úchvatném, občas šíleném městě, o tom, jak se do Paříže zamiloval a jak se jí pokoušel porozumět. Jeho zábavné historky jsou prokládány autentickými recepty na sladké i slané pochutiny, jako jsou vepřová pečeně s glazurou z hnědého cukru a bourbonu, krocan dušený v Beaujolais Nouveau se sušenými švestkami, koláč se slaninou a sýrem s modrou plísní, čokoládovo-kokosové marshmallows, čokoládové dortíky s mandlemi nebo madlenky s citronovou polevou.

David Lebovitz pracoval v oblasti pohostinství už od svých šestnácti let. Začínal jako umývač nádobí a postupně se vypracoval až na pozici kuchaře v restauraci Chez Panisse v Berkeley, kde strávil třináct let, než v roce 1999 odešel, aby se stal spisovatelem kuchařských knih

a splnil si sen o životě v Paříži. Napsal sedm knih, všechny jsou mezi čtenáři velmi oblíbené a uznávané i v kuchařském světě. Jeho první dvě knihy, Room for Dessert a Ripe for Dessert, byly kritikou výborně přijaty a dnes už téměř nejsou k sehnání. Další kniha, The Great Book of Chocolate, je ódou na oblíbenou ingredienci – čokoládu. Slouží jako průvodce čokoládovými recepty i producenty čokolády. The Perfect Scoop provází čtenáře domácí výrobou zmrzliny a sorbetů a patří mezi nejprodávanější autorovy knihy. Sbírkou nejlepších a nejoblíbenějších receptů je kniha Ready for Dessert. Poslední Davidovo dílo, My Paris Kitchen, obsahuje sladké i slané recepty a historky nasbírané během let nakupování, pečení a vaření v Paříži.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Uživatelské hodnocení

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM