EN

Jablko je vinno

Miroslav Horníček


Lehce ironický pohled na slavné milenecké dvojice minulosti
Manželé František a Marta jsou spolu již mnoho let. Jejich manželství je kořeněno drobnými neshodami i tím, jak si navzájem vidí do duše a dovedou si jeden druhého dobírat. On vytrvale hlásá názor, že muži jsou hybnou silou dějin. Ona na jeho výpady reaguje shovívavým úsměvem a v její mysli se rodí příběhy, které uvádějí na pravou míru známé historické vyprávění o Samsonovi a Dalile, Ctiradovi a Šárce, Oldřichovi a Boženě...

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 216
EAN 9788026706021
Datum vydání 18.04.2016
Věk od 15
Formát 115x185 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,3
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Lehce ironický pohled Miroslava Horníčka na slavné milenecké dvojice minulosti

Součástí nevelké společnosti několika manželských dvojic, které se spolu občas scházejí na popovídání, pojedení i popití, jsou také František a jeho žena Marta.

Žijí spolu již mnoho let a jejich manželství je kořeněno drobnými neshodami i tím, jak si navzájem vidí do duše a dovedou si jeden druhého dobírat. František vytrvale hlásá názor, že muži jsou hybnou silou dějin, a že kdyby osudy lidstva závisely na ženách, vysedávali bychom dnes u ohňů doby kamenné. Marta reaguje na Františkovy výpady shovívavým úsměvem a v její mysli se rodí příběhy, které uvádějí na pravou míru známé historické vyprávění o Samsonovi a Dalile, Ctiradovi a Šárce, Oldřichovi a Boženě, Břetislavovi a Jitce či Orfeovi a Eurydice.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM