EN

Zikmund a Hanzelka

František Emmert


Legendární čeští cestovatelé v neobyčejné knize plné přátelství, dobrodružství a unikátních fotografií z jejich cest.
Jména, jež se stala legendami! Zná je každý dobrodruh, cestovatel a snílek. Zikmund a Hanzelka. Nerozlučná dvojice, která se svou věrnou Tatrou projela téměř celý svět v době, kdy bylo téměř nemožné vycestovat z naší republiky a kdy se ještě fotilo na černobílý film. V knize, která vznikala za aktivní spolupráce Miroslava Zikmunda, naleznete přes 600 fotografií ze společného archivu. Poznejte život a cesty našich nejslavnějších cestovatelů!

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 272
EAN 9788026412939
Datum vydání 07.11.2016
Věk od 12
Formát 210x297 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 1,472
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Legendární čeští cestovatelé v neobyčejné knize plné přátelství, dobrodružství a unikátních fotografií z jejich cest.

Zikmund a Hanzelka – jména, jež se stala legendami. Nerozlučná dvojice, která projela téměř celý svět. Nechejte se vrátit v čase a ponořte se do stránek, které voní dálkami a cestovatelskými dobrodružstvími, jež prožívali na svých cestách v polovině 20. století.

Vydejte se s nimi a jejich věrnou Tatrou napříč celou Afrikou. Projeďte s nimi jako první automobilem Núbijskou poušť, staňte se svědky zrodu sopky u jezera Kivu i výstupu na Kilimandžáro, kde jako první vynesli československou vlajku.

Vypravte se společně s oběma cestovateli na cestu Latinskou Amerikou, během které zdolávali Kordillery na horských silnicích i v nadmořských výškách přes 4 800 m n. m., poznávali opuštěná města starých Inků i život současných indiánů.

Anebo se vydejte přes celou Eurasii – poznat krásu Kašmíru, obyvatele Nepálu či ostrovy Indonésie a kouzlo dalekého Japonska. Projet napříč Sibiří i celým tehdejším Sovětským svazem.

V knize, která vznikala za aktivní spolupráce Miroslava Zikmunda, naleznete přes 600 fotografií. Velká část těchto dokumentů a fotografií, především z osobního života obou cestovatelů, dosud nebyla publikována.

Můžete tak poznat unikátním způsobem život a cesty nejslavnějších českých cestovatelů, kteří dokázali uskutečnit své chlapecké sny, překonat nesčetné překážky a svou odvahou, věrným přátelstvím a touhou poznat svět inspirovali i další generace.

Video

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
František Emmert

František Emmert

František Emmert je uznávaný a oceňovaný autor literatury faktu. Ve svém díle se věnuje především českým dějinám dvacátého století. Některé jeho tituly byly vydány opakovaně nebo přeloženy do cizích jazyků. Uvedl se beletrizovaným souborem příběhů Češi ve wehrmachtu. Mezi jeho nejúspěšnější tituly patří Rok 1968 v Československu, Sametová revoluce či Václav Havel. V roce 2009 získal prestižní hlavní cenu E. E. Kische za knihu Osudové osmičky v našich dějinách. Žije v Brně, je ženatý a má dvě děti.
Zobrazit profil autora

Recenze

iliteratura.cz - Zikmund a Hanzelka: S Tatrou kolem světa

„…Ta kniha je návyková. Vezme si váš čas a vaše oči a přiměje vás snít tak jako u dobrodružných knih nebo vlastních fotografií z cest a dětství…“
NAPIŠTE NÁM