EN

Ztracené holky

Alex Marwood


Nerozdělitelné pouto mezi minulostí a přítomností. I zamyšlení nad tím, čemu jsou lidé ochotni uvěřit, když jde o bulvární tisk.
Amber pracuje jako vedoucí týmu uklízečů v zábavním parku. Kirsty je novinářka na volné noze. Žijí v jiném městě, mají jiný život, jiné plány do budoucna, jinou rodinu i přátele. Zatím o sobě nevědí. Stejně jako o sobě nevěděly kdysi dávno. Pak je osud na jeden jediný den svedl dohromady a jejich život nadobro změnila děsivá tragédie, na kterou nemohou zapomenout, i když se o to snaží sebevíc.

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Wicked Girls
Původní jazyk angličtina
EAN 9788026707233
Datum vydání 17.10.2016
Věk od 15
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,521
Typ Kniha

Kde začíná a končí pravda?

Amber pracuje jako vedoucí týmu uklízečů v zábavním parku Funnland. Kirsty je novinářka na volné noze. Žijí v jiném městě, mají jiný život, jiné plány do budoucna, jinou rodinu i přátele.

Zatím o sobě nevědí. Stejně jako o sobě nevěděly kdysi dávno. Pak je osud na jeden jediný den svedl dohromady a jejich život nadobro změnila děsivá tragédie, na kterou nemohou zapomenout, i když se o to snaží sebevíc.

Nejde o pouhý příběh o nerozdělitelném poutu mezi minulostí a přítomností, ale také o zamyšlení nad tím, čemu jsou lidé ochotni uvěřit, když se jim do rukou dostane bulvární tisk. Co se skrývá za články a fotkami, které média nabízejí? Co je vlastně pravda? Kde začíná a končí? Kdo ji určuje a kdo o ní rozhoduje?

Alex Marwoodová vyrostla vychovávána vlky v krajích za polárním kruhem, kde měla mnoho příležitostí získat základní dovednosti jako dobře a rychle si sbalit, dokonale vidět v noci a přežít jen na syrových bílkovinách. Byla tak ideálně připravena pro život na Fleet Street a profesi novináře. Její první román The Wicked Girls (Ztracené holky, 2016) vydalo nakladatelství Sphere v roce 2012. Román získal značnou popularitu a v roce 2013 byl nominován na Cenu ITW, Stephen King ho zařadil do seznamu deseti nejlepších knih roku. V témže roce vyšla kniha v USA v nakladatelství Penguin a dostala se do užšího výběru na Cenu Edgara Allana Poea, kterou nakonec i získala. V roce 2013 vyšel nejprve jako e-book a v roce 2014 i knižně její druhý román The Killer Next Door (Vrah odvedle), hodnocený listem The Sun jako „odporný, přesvědčivý a originální“. Román získal prestižní Cenu Macavity. V létě roku 2016 vyšla její zatím poslední kniha The Darkest Secret (Nejtemnější tajemství). Také Alex sama je výplodem spisovatelské představivosti a skrývá se za ní britská novinářka Serena Mackesyová.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM