EN

Babičky: Mrtvý kuchař (audiokniha)

CD audio

Minna Lindgrenová


Finský literární bestseller v jedinečné interpretaci Daniely Bartákové
Životy obyvatel soukromého domova důchodců Podzimní háj jsou většinou vyplněny nekonečně dlouho ubíhajícím časem tráveným pitím červeného vína, jízdami tramvají a pohřby. Vyšetřování náhlého úmrtí místního kuchaře však dokazuje, že je na světě i zajímavější zábava než hraní karet, umělecké a řemeslné lekce, tělocvik nebo večery s harmonikou. Ale ani ten nejbystřejší senior nedokáže rozluštit všechna tajemství tohoto místa. Naštěstí několik mladých lidí, včetně členů motorkářského gangu, nabídne svou pomoc.

Detailní informace

Délka 10 hodin 36 minut
Jazyk čeština
Původní název Kuolema Ehtoolehdossa
Původní jazyk finština
Řada Babičky
Překladatel Vladimír Piskoř
Počet stran 0
EAN 8594050422025
Datum vydání 25.04.2016
Věk od 15
Formát 140x125 mm
Nakladatelství XYZ
Edice Audioknihy
Hmotnost 0,054
Typ CD audio

Neumíte si představit, že by mohlo v domově důchodců dojít k něčemu nezákonnému - ať už k podezřelému úmrtí, krádeži nebo obchodu s léky? Jeho devadesátileté obyvatelky Siiri, Irma a Anna-Liisa ano!

Životy obyvatel soukromého domova důchodců Podzimní háj jsou většinou vyplněny nekonečně dlouho ubíhajícím časem tráveným pitím červeného vína, jízdami tramvají a pohřby. Vyšetřování náhlého úmrtí místního kuchaře však dokazuje, že je na světě i zajímavější zábava než hraní karet, umělecké a řemeslné lekce, tělocvik nebo večery s harmonikou (těch se ostatně obyvatelé domu zúčastňují jen ze soucitu se zaměstnanci).

První díl detektivní trilogie, která vychází pod názvem Babičky, je ďábelsky zábavný a napínavý příběh o stáří, přátelství a životě v relativně normálním domově důchodců. Tady vás může potkat jen jedna věc horší než smrt – být zavřený na oddělení demence. Ani ten nejbystřejší senior však nemůže rozluštit všechna tajemství tohoto místa. Naštěstí několik mladých lidí, včetně členů motorkářského gangu, nabídne svou pomoc…

Další tituly z řady "Babičky"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Minna Lindgrenová

Minna Lindgrenová

Minna-Liisa Gabriela Lindgrenová je finská autorka a novinářka, kterou proslavila zejména její humorná detektivní série odehrávající se v domově důchodců Podzimní háj. První dva díly se dostaly do finského žebříčku bestsellerů. Práva k vydání byla prodána do několika světových jazyků včetně angličtiny.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM