EN

Spolkla mě knihovna

Klára Smolíková


Dobrodružná výprava do historie knih a knihoven od oblíbené autorky Kláry Smolíkové.
Schválně, jaká nejpodivnější věc se ti s knihou stala? Tak třeba Davida a jeho kocoura spolkla knihovna. Jen si to představ: v klidu si chceš číst a najednou jsi uprostřed té nejbláznivější a nejdivočejší výpravy do knižní historie! Vyprav se tam s nimi! Navštiv knihovny šlechtické i klášterní, potkej knihovníky, učence i písaře, pomáhej s knihtiskem a hledej ztracený svitek. Držíme ti palce – snad tě knihovna zase vyplivne zpátky.
Získaná ocenění:
SUK - Čteme všichni, 2017, Cenu knihovníků klubu dětských knihoven SKIP
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Vojtěch Šeda
Jazyk čeština
Počet stran 72
EAN 9788025333143
Datum vydání 14.09.2017
Věk od 8
Formát 216x276 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,534
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

David by mohl číst neustále – při chůzi, v posteli, pod lavicí i na záchodě. Jenže do jeho přeplněné knihovny se už žádná další kniha nevejde. Když se pokusí silou nacpat do regálu ještě jednu útlou knížečku, knihovna se naštve a kluka spolkne i s kocourem Koniášem.

Tím začne dobrodružná výprava do knižní historie. Dvojice navštíví knihovny šlechtické i klášterní, místa zarovnaná hliněnými destičkami i vzácnými papyry. Potkají knihovníky, učence a písaře, budou pomáhat s knihtiskem a hledat ztracený svitek. Držte jim palce, ať najdou způsob, jak knihovnu přesvědčit, aby je vyplivla zpět.

Video

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Klára Smolíková

Klára Smolíková

Už při studiu na vysoké škole publikovala v dětských časopisech a od té doby se věnuje psaní komiksů a vymýšlení hravých rubrik. Učila knihovníky, přednášela na vysoké škole, pracovala v muzeích a zároveň psala články, scénáře a učebnice. První knihu pro děti vydala ve třiceti letech, ale až o deset let později odešla na volnou nohu. Prosadila se neobvykle pojatými populárně-naučnými knihami kombinujícími příběh, komiksové a naučné pasáže. S druhým manželem Jiřím W. Procházkou píše detektivky pro děti i dospělé.
Zobrazit profil autora

Recenze

kultura21.cz - Dobrodružné pátrání po historii knihoven

„…Klára Smolíková umí vtáhnout do děje. Píše lehce, se skrytým humorem a s nadhledem. Děj se navíc stává přitažlivým díky kresbám Vojtěcha Šedy. Nejdůležitější příběhy knihoven jsou vyprávěny komiksovou formou... Forma i obsah knihy se výborně doplňují. Text je psán velmi kultivovanou češtinou, přitom blízkou dětskému čtenáři, kterému je kniha především určena. Ale tahle kniha určitě potěší i rodi...
NAPIŠTE NÁM