EN

Žena v barvě vlčího máku

Noelle Chatelet


Milovat a být milována může žena každého věku
Příběh starší dámy, která prožívá ve věku, kdy se většina jejích vrstevnic už dávno smířila s šedí, jednotvárností a osamělostí zbytku života, nečekané citové vzplanutí, neuvěřitelnou, ostýchavou, dychtivou a stejně intenzivně opětovanou lásku k muži ještě o deset let staršímu, než je ona sama. Citlivý milostný příběh o tom, že milovat a být milována může žena každého věku.

Detailní informace

Žánr román
Jazyk čeština
Původní název La femme coquelicot
Původní jazyk francouzština
Počet stran 136
EAN 9788026705598
Datum vydání 01.02.2016
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,274
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Milovat a být milována může žena každého věku

Příběh starší dámy, která prožívá ve věku, kdy se většina jejích vrstevnic už dávno smířila s šedí, jednotvárností a osamělostí zbytku života, nečekané citové vzplanutí, neuvěřitelnou, ostýchavou, dychtivou a stejně intenzivně opětovanou lásku k muži ještě o deset let staršímu, než je ona sama. Citlivý milostný příběh byl velmi úspěšně zdramatizován. V Českém rozhlase se hlavní role Marthy ujala Blanka Bohdanová, na jevišti pražského Studia Saint Germain klubu Rock Café byla role Marthy hereckým koncertem Hany Maciuchové.

Noëlle Châtelet (* 16. října 1944)

vlastním jménem Noëlle Jospin, je francouzská herečka a spisovatelka, sestra bývalého francouzského premiéra Lionela Jospina a vdova po filozofu Françoisi Châteletovi. Je držitelkou titulu rytířka Čestné legie, někdejší ředitelkou Francouzského institutu ve Florencii (1989–1991) a spoluprezidentkou Domu spisovatelů v Paříži (1995–1999), viceprezidentkou Společnosti literátů, profesorkou komunikace na Univerzitě Reného Descarta v Paříži, kde také vede kurz tvůrčího psaní. Napsala řadu povídek a románů věnovaných problematice stárnutí, diktátu tělesného zevnějšku a tělu jako součásti komunikace a prostředku sebepozorování, pozornost věnuje tabuizovaným tématům, jako je sexualita seniorů či eutanazie. Úspěšné byly zejména dva její romány, Žena v barvě vlčího máku (La femme coquelicot), jehož dramatickou adaptaci pod názvem Žena vlčí mák v překladu Jaromíra Janečka uvedl Český rozhlas s Blankou Bohdanovou v hlavní roli a Studio Saint Germain, kde roli Marty ztvárnila Hana Maciuchová, a La derniere leçon (Poslední lekce).

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM